Karitsan paahtopaistia omena-ruusukaali-paistoksen kera
Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso resepti »Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
600 g karitsanpaistia
3 porkkanaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 l edullista punaviiniä esim. El Tiempo Tinto
1 l lihalientä
2 laakerinlehteä
2 oksaa timjamia
10 mustapippuria
2 rkl maissijauhoja
1-2 pakettia tuoretagliatellea
Parmesan-juustoa
Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista lihapalat voissa padassa. Kaada päälle lihaliemi, lisää yrtit, punaviini ja mausteet. Hauduta liha levyllä kypsäksi tai kunnes nesteestä on haihtunut puolet.
Kuori ja leikkaa porkkanat, sipulit ja valkosipulit aivan pieniksi paloiksi. Lisää ne pataan ja anna kypsyä muutama minuutti.
Suurusta pata maissijauhoilla (2 rkl maissijauhoa 2 rkl vettä sekoitettuna) ja kiehauta lopuksi.
Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä noin 4 min, sekoita valutettu pasta lihakastikkeeseen. Raasta pinnalle reilusti Parmesan-juustoa.
Kokki Aki Wahlman
Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso resepti »Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Vuohenjuustonokareilla viimeistelty pähkinäinen punajuuripasta loihtii sekä veden kielelle että tekijästään gourmettaitajan.
Katso resepti »