Karitsanpaistitagliatelle

Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.

Karitsanpaistitagliatelle + viinisuositus
Karitsanpaistitagliatelle + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 600 g karitsanpaistia

  • 3 porkkanaa

  • 4 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1/2 l edullista punaviiniä esim. El Tiempo Tinto

  • 1 l lihalientä

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 oksaa timjamia

  • 10 mustapippuria

  • 2 rkl maissijauhoja

  • 1-2 pakettia tuoretagliatellea

  • Parmesan-juustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista lihapalat voissa padassa. Kaada päälle lihaliemi, lisää yrtit, punaviini ja mausteet. Hauduta liha levyllä kypsäksi tai kunnes nesteestä on haihtunut puolet.

    2. Kuori ja leikkaa porkkanat, sipulit ja valkosipulit aivan pieniksi paloiksi. Lisää ne pataan ja anna kypsyä muutama minuutti.

    3. Suurusta pata maissijauhoilla (2 rkl maissijauhoa 2 rkl vettä sekoitettuna) ja kiehauta lopuksi.

    4. Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä noin 4 min, sekoita valutettu pasta lihakastikkeeseen. Raasta pinnalle reilusti Parmesan-juustoa.

Resepti

Kokki Aki Wahlman