Pitkään haudutettua karitsanviulua ja bataattirisottoa
Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.
Katso resepti »Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
4 karitsan ulkofileetä
4 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 dl lehtipersiljaa
2 rkl timjamia
Leikkaa yrtit ja valkosipuli terävällä veitsellä ja sekoita öljyn kanssa.
Kaada marinadi pussiin ja lisää joukkoon karitsan ulkofileet. Purista pussista ilmat pois ja sulje se tiiviisti. Anna marinoitua yön yli tai min. 3 tuntia.
Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja mausta suolalla ja pippurilla, paista fileet parilalla tai pannulla, niin että ne saavat väriä. Laita 160 asteeseen uuniin noin 8–10 minuutiksi, tai kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta.
Nosta uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
500 g maa-artisokkaa
300 g jauhoista perunaa
pari oksaa timjamia
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
2 dl kermaa
1 dl vettä
2 rkl parmesaaniraastetta
2 tl sitruunankuorta
3 oksaa timjamia
suolaa
Kuori ja kuutioi maa-artisokat ja perunat.
Sulata voita pannulla ja lisää timjami, valkosipulin kynsi ja kuutioidut maa-artisokat ja perunat.
Paista hetki ja pienennä lämpöä ja lisää puolet kermasta ja 1 dl vettä ja laita kansi päälle.
Anna juuresten muhia pehmeiksi miedolla lämmöllä.
Lisää loput kermasta, sitruunankuori ja parmesaaniraaste.
Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
100 g lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
Laita uuni kuumenemaan noin 160 asteeseen.
Pese lehtikaali ja kuivaa hyvin (kosteina niistä ei tule uunissa rapeita).
Poista lehtiruoti. Revi kaalista noin 3 cm pitkiä paloja. Laita palat kulhoon, kaada päälle oliiviöljy. Sekoita käsin, kunnes kaikki palat kiiltävät öljystä.
Asettele lehtikaalin palat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kääntele lehtiä puolivälissä. Tarkkaile sipsejä, jotta ne eivät ruskistuisi liikaa. Mausta suolalla.
80 g mantelia tai cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
100 g lehtikaalia (ilman varsia)
1 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
1 dl oliiviöljyä
Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa kullanruskeaksi, anna jäähtyä.
Sekoita mantelit ja lehtikaali monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena norona ja vesitilkka, jos tarpeen.
Lisää lopuksi parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.
Katso resepti »Huippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
Katso resepti »