Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Poista karitsanpotkista kalvot terävällä veitsellä.
Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä ja laita sivuun.
Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää rosmariini ja tomaatti ja paista hetki.
Asettele potkat päälle ja lisää liemi, Rooibos-tee, hunaja ja punaviini.
Laita kansi päälle ja laita uuniin hautumaan noin 2 1/2 -4 h tuntia.
Poista potkat padasta, siivilöi liemi ja keitä kasaan. Laita potkat takaisin. Tarjoa suolapähkinäpolentan kanssa.
Lämmitä öljy kattilassa ja kuullotta sipuli.
Lisää vesi ja kasvisliemi ja anna kiehua.
Lisää polentaa koko ajan sekoittaen.
Hauduta keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, lisää tomaatti ja maito, sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi suolapähkinät.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso reseptiTuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Katso reseptiMehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso reseptiKaritsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso resepti