Värikkäät ja maukkaat bruschettat

Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.

Värikkäät ja maukkaat bruschettat + viinisuositus
Värikkäät ja maukkaat bruschettat + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Aprikoosi-sieni bruschettat

AINEKSET

  • 1 maalaisleipä

  • 1 sipuli

  • 2 rkl voita

  • 200 g sieniä (esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)

  • 100 g kuivattuja aprikooseja

  • 80 g mantelirouhetta

  • 1 dl kuohukermaa

  • suolaa, mustapippuria

  • lehtipersiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

    2. Hienonna sipulit. Putsaa ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit.

    3. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin.

    4. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

    5. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.

    6. Koristele lehtipersiljalla.

Papu & peppadew-paprika bruschettat

AINEKSET

  • 250 g härkäpapuja tai soijapapuja

  • 1 valkosipulinkynsi

  • oliiviöljyä

  • 1 tl timjamia

  • 120 g ricotta-juustoa

  • n. 100 g peppadew-paprikaa

  • sitruunanmehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pavut pakkauksen ohjeet mukaan tai käytä esikypsennettyjä papuja. Valuta ja anna jäähtyä.

    2. Lämmitä oliiviöljy, valkosipuli sekä timjami paistinpannussa ja lisää pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

    3. Paahda leivät uunissa ja levitä ricotta-juusto päälle. Laita päälle myös lusikallinen papuja.

    4. Leikkaa peppadew-paprikat suikaleiksi ja asettele papujen päälle.

    5. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Louise Mérus

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.