Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
1 maalaisleipä
1 sipuli
2 rkl voita
200 g sieniä (esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)
100 g kuivattuja aprikooseja
80 g mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
lehtipersiljaa
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Hienonna sipulit. Putsaa ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit.
Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin.
Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.
Koristele lehtipersiljalla.
250 g härkäpapuja tai soijapapuja
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 tl timjamia
120 g ricotta-juustoa
n. 100 g peppadew-paprikaa
sitruunanmehua
Keitä pavut pakkauksen ohjeet mukaan tai käytä esikypsennettyjä papuja. Valuta ja anna jäähtyä.
Lämmitä oliiviöljy, valkosipuli sekä timjami paistinpannussa ja lisää pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Paahda leivät uunissa ja levitä ricotta-juusto päälle. Laita päälle myös lusikallinen papuja.
Leikkaa peppadew-paprikat suikaleiksi ja asettele papujen päälle.
Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Suositusta Two Oceans Pinot Grigio -valkoviinistä valmistat raikkaan matala-alkoholisen drinkin. Valmista ja tarjoile trendikkäästi hillopurkista.
Katso resepti »Nämä herkulliset simpukat on maustettu Cape Malayn tapaan, eli erilaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.
Katso resepti »Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Sauvignon Blanc -valkoviini.
Katso resepti »Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso resepti »