Grillattu aprikoosi-lohi

Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.

Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla ja valkoviinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Marinadi

AINEKSET

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1 rkl tummaa sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita marinadin ainekset ja laita kalan kanssa pieneen muovipussiin.

    2. Sulje pussi tiiviisti ja laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Lohi

AINEKSET

  • 600 g kirjolohi- tai lohifilettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä grilli. Ota kalapala pussista ja aseta filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.

    2. Grillaa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Voit myös kypsentää lohen voidellussa uunivuoassa 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Aprikoosisalsa

AINEKSET

  • 2 aprikooseja (tai nektariineja), kuutioituna

  • 3 kevätsipulia varsineen, ohuina viipaleina

  • 1/2 punainen paprika, kuutioituna

  • 1/2 punainen chili (oman maun mukaan), kuutioituna

  • 1 rkl sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunanmehua)

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 1 valkosipulikynsi, murskattuna

  • tuoretta korianteria sitruunanmehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Pienennä ja sekoita aprikoosisalsan ainekset.

    2. Anna vetäytyä jääkaapissa.

    3. Laita aprikoosisalsaa kalan päälle ja koristele korianterilla.