Grillattu aprikoosi-lohi

Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.

Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla ja valkoviinisuositus
Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla ja valkoviinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Marinadi

AINEKSET

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1 rkl tummaa sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita marinadin ainekset ja laita kalan kanssa pieneen muovipussiin. Sulje pussi tiiviisti ja laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Lohi

AINEKSET

  • 600 g kirjolohi- tai lohifilettä

VALMISTUSOHJEET

Aprikoosisalsa

AINEKSET

  • 2 aprikooseja (tai nektariineja), kuutioituna

  • 3 kevätsipulia varsineen, ohuina viipaleina

  • 1/2 punainen paprika, kuutioituna

  • 1/2 punainen chili (oman maun mukaan), kuutioituna

  • 1 rkl sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunanmehua)

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 1 valkosipulikynsi, murskattuna

  • tuoretta korianteria sitruunanmehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Pienennä ja sekoita aprikoosisalsan ainekset.

    2. Anna vetäytyä jääkaapissa.