Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Liuota suola veteen.
Leikkaa lohipala pituussunnassa kahtia ja liota suolaliemessä noin 35 minuuttia. Ota pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Paista lohen paloja kuumassa pannussa jokaiselta sivulta. Paista vain muutama sekunti per puoli ilman rasvaa.
Nosta lohi lautaselle ja mausta reilusti sumakilla ja zaa’tarilla. Anna jäähtyä hetken, kääri kelmuun ja pyörittele tangoiksi. Voit sulkea paketit teipillä tiiviiksi paketiksi.
Anna lohen maustua jääkaapissa pari tuntia, siirrä sitten sitten pakkaseen vähäksi aikaa niin että pinta kovettuu. Se helpottaa leikkaamista.
Leikkaa noin puoli senttiä paksuiksi siivuiksi.
Sekoita leviteaineet keskenään ja anna maustua hetki. Laita levite pursotinpussiin.
Leikkaa leipä siivuiksi ja tee siivuista esim. ympyrän muotoisella muotilla pyöreitä paloja. Paahda uunissa 180 C noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.
Pursota sitruslevitettä leivän päälle, asettele päälle lohi ja koristele granaattiomenalla ja sesaminsiemenillä.
Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso reseptiRoseen pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Tutustu reseptiin!
Katso reseptiAnna de Codorniu -luomucava sopii sekä aperitivoksi että helpon tapastarjottimen seuraksi. Nauti!
Katso reseptiSuolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
Katso resepti