Lohi-sitrusleipäset

Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.

Lohi-sitrusleipäset ja Fresita
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Lohi

AINEKSET

  • 1 L vettä

  • 1 dl suolaa

  • 1 kg ruodoton ja nahaton lohipala

  • 1 pkt saaristolaisleipää tai piimälimppua

  • 1 dl zaa’tar-maustetta (etnisistä kaupoista)

  • 0,5 dl sumakkia (etnisistä kaupoista)

VALMISTUSOHJEET

    1. Liuota suola veteen.

    2. Leikkaa lohipala pituussunnassa kahtia ja liota suolaliemessä noin 35 minuuttia. Ota pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.

    3. Paista lohen paloja kuumassa pannussa jokaiselta sivulta. Paista vain muutama sekunti per puoli ilman rasvaa.

    4. Nosta lohi lautaselle ja mausta reilusti sumakilla ja zaa’tarilla. Anna jäähtyä hetken, kääri kelmuun ja pyörittele tangoiksi. Voit sulkea paketit teipillä tiiviiksi paketiksi.

    5. Anna lohen maustua jääkaapissa pari tuntia, siirrä sitten sitten pakkaseen vähäksi aikaa niin että pinta kovettuu. Se helpottaa leikkaamista.

    6. Leikkaa noin puoli senttiä paksuiksi siivuiksi.

Sitruslevite

AINEKSET

  • 200 g tuorejuustoa

  • 100 g majoneesia

  • 1 sitruunan kuori

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita leviteaineet keskenään ja anna maustua hetki. Laita levite pursotinpussiin.

Koristeluun

AINEKSET

  • granaattiomenan siemeniä

  • 1 rkl sesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa leipä siivuiksi ja tee siivuista esim. ympyrän muotoisella muotilla pyöreitä paloja. Paahda uunissa 180 C noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.

    2. Pursota sitruslevitettä leivän päälle, asettele päälle lohi ja koristele granaattiomenalla ja sesaminsiemenillä.

Resepti: Joseph Youssef

Resepti: Joseph Youssef

Top Chef -televisio-ohjelmasta tutun keittiömestari Joseph Youssefin rouhea ruokakirja Josen Meze vie läpi lumoavan Libanonin Lähi-idän vivahteikkaisiin makuihin. Jose pyörittää myös omaa catering-yritystään. Seuraa Josea Instagramissa: Youssef_jose

Tutustu Josen kirjaan>