Lohi-sitrusleipäset

Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä - tietenkin Fresitan kanssa.
Lohi-sitrusleipäset ja Fresita
8+ HLÖ
+ 60 MIN
1 Leikkaa lohipala pituussunnassa kahtia ja liota suolaliemessä noin 35 minuuttia. Ota pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
2 Paista lohen paloja kuumassa pannussa jokaiselta sivulta. Paista vain muutama sekunti per puoli ilman rasvaa.
3 Nosta lohi lautaselle ja mausta reilusti sumakilla ja zaa’tarilla. Anna jäähtyä hetken, kääri kelmuun ja pyörittele tangoiksi. Voit sulkea paketit teipillä tiiviiksi paketiksi.
4 Anna lohen maustua jääkaapissa pari tuntia, siirrä sitten sitten pakkaseen vähäksi aikaa niin että pinta kovettuu. Se helpottaa leikkaamista. Leikkaa noin puoli senttiä paksuiksi siivuiksi.
5 Sekoita leviteaineet keskenään ja anna maustua hetki. Laita levite pursotinpussiin.
6 Leikkaa leipä siivuiksi ja tee siivuista esim. ympyrän muotoisella muotilla pyöreitä paloja. Paahda uunissa 180 C noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.
7 Pursota sitruslevitettä leivän päälle, asettele päälle lohi ja koristele granaattiomenalla ja sesaminsiemenillä.
Resepti: Joseph Youssef
Resepti: Joseph Youssef
Top Chef -televisio-ohjelmasta tutun keittiömestari Joseph Youssefin rouhea ruokakirja Josen Meze vie läpi lumoavan Libanonin Lähi-idän vivahteikkaisiin makuihin. Jose pyörittää myös omaa catering-yritystään. Seuraa Josea Instagramissa: Youssef_jose
lohi
1 kg ruodoton ja nahaton lohipala
1 pkt saaristolaisleipää tai piimälimppua
1 dl zaa’tar-maustetta (etnisistä kaupoista)
0,5 dl sumakkia (etnisistä kaupoista)
Suolaliemi
1 l vettä
1 dl suolaa
Sitruslevite
200 g tuorejuustoa
100 g majoneesia
1 sitruunan kuori
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
Koristeluun
granaattiomenan siemeniä
1 rkl sesaminsiemeniä
Lisää muistilistaan

Suositukset