Lohi-sitrusleipäset
Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Lohi
AINEKSET
1 L vettä
1 dl suolaa
1 kg ruodoton ja nahaton lohipala
1 pkt saaristolaisleipää tai piimälimppua
1 dl zaa’tar-maustetta (etnisistä kaupoista)
0,5 dl sumakkia (etnisistä kaupoista)
VALMISTUSOHJEET
Liuota suola veteen.
Leikkaa lohipala pituussunnassa kahtia ja liota suolaliemessä noin 35 minuuttia. Ota pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Paista lohen paloja kuumassa pannussa jokaiselta sivulta. Paista vain muutama sekunti per puoli ilman rasvaa.
Nosta lohi lautaselle ja mausta reilusti sumakilla ja zaa’tarilla. Anna jäähtyä hetken, kääri kelmuun ja pyörittele tangoiksi. Voit sulkea paketit teipillä tiiviiksi paketiksi.
Anna lohen maustua jääkaapissa pari tuntia, siirrä sitten sitten pakkaseen vähäksi aikaa niin että pinta kovettuu. Se helpottaa leikkaamista.
Leikkaa noin puoli senttiä paksuiksi siivuiksi.
Sitruslevite
AINEKSET
200 g tuorejuustoa
100 g majoneesia
1 sitruunan kuori
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
VALMISTUSOHJEET
Sekoita leviteaineet keskenään ja anna maustua hetki. Laita levite pursotinpussiin.
Koristeluun
AINEKSET
granaattiomenan siemeniä
1 rkl sesaminsiemeniä
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa leipä siivuiksi ja tee siivuista esim. ympyrän muotoisella muotilla pyöreitä paloja. Paahda uunissa 180 C noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.
Pursota sitruslevitettä leivän päälle, asettele päälle lohi ja koristele granaattiomenalla ja sesaminsiemenillä.
Lohi-papaijasalaatti
Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti »Grillatut omena-lohivartaat & vihersalaatti
Roseen pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Tutustu reseptiin!
Katso resepti »Tapas napostelulautanen
Anna de Codorniu -luomucava sopii sekä aperitivoksi että helpon tapastarjottimen seuraksi. Nauti!
Katso resepti »Vuohenjuusto-mansikkaleipäset
Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
Katso resepti »