Roseen pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Tutustu reseptiin!
Laita vesi ja suola kattilaan ja keitä kunnes suola on liuennut kokonaan. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita lohi suolaliemeen 30-40 minuutiksi.
Pese ja halkaise omenat ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja purista niiden päälle kolmen limen mehu.
Ota lohi suolaliemestä, huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
Leikkaa lohesta pitkittäin sopivan levyisiä soiroja ja poista niistä nahka. Leikkaa niistä sen jälkeen sopivia kuutioita, suurinpiirtein samankokoisia.
Pujota kahteen varrastikkuun ensin lohenpala ja sitten noin 4 siivua omenaa. Toista niin monta kertaa kuin tikkuun mahtuu.
Kaada vartaiden päälle hieman öljyä ja paista kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli molemmin puolin. Voit paistaa lohet myös pannulla.
Sekoita salaatit kulhossa, kaada päälle hieman öljyä ja sekoita ja lisää kirsikkatomaatit, retiisit ja pilkottu avokado.
Nosta salaatti ja lohivartaat tarjolle.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta.
Katso reseptiValmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon. Nauti mehevän punaviinin tai hedelmäisen valkoviinin kanssa.
Katso reseptiKokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso reseptiKesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti