Grillatut omena-lohivartaat & vihersalaatti

Roseen pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Tutustu reseptiin!

Grillatut omena-lohivartaat & viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Vartaat

AINEKSET

  • n. 1 kg lohta eli yksi isompi filee

  • 3 litraa vettä

  • 3 dl karkeaa merisuolaa

  • 2 vihreää Granny smith omenaa

  • 3 limeä

  • puisia grillitikkuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita vesi ja suola kattilaan ja keitä kunnes suola on liuennut kokonaan. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    2. Laita lohi suolaliemeen 30-40 minuutiksi.

    3. Pese ja halkaise omenat ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja purista niiden päälle kolmen limen mehu.

    4. Ota lohi suolaliemestä, huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla.

    5. Leikkaa lohesta pitkittäin sopivan levyisiä soiroja ja poista niistä nahka. Leikkaa niistä sen jälkeen sopivia kuutioita, suurinpiirtein samankokoisia.

    6. Pujota kahteen varrastikkuun ensin lohenpala ja sitten noin 4 siivua omenaa. Toista niin monta kertaa kuin tikkuun mahtuu.

    7. Kaada vartaiden päälle hieman öljyä ja paista kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli molemmin puolin. Voit paistaa lohet myös pannulla.

Salaatti

AINEKSET

  • 1 rasia vuononkaalisalaattia

  • 1 rasia vihersalaattisekoitusta

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

  • 1 pussi retiisejä

  • 1 avocado

  • oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita salaatit kulhossa, kaada päälle hieman öljyä ja sekoita ja lisää kirsikkatomaatit, retiisit ja pilkottu avokado.

    2. Nosta salaatti ja lohivartaat tarjolle.