Ohje: Chocochili-blogi
Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
Vinkki! Säilö ylimääräinen chimichurri jääkaappiin ja käytä vajaan viikon kuluessa. Kastike sopii hyvin esimerkiksi grillatun tai paistetun tofun kanssa, kasvispyöryköiden kylkeen tai pitaleipien täytteeksi.
1 ruukku korianteria
1/2 ruukku persiljaa
kourallinen tuoretta oreganoa
1/2 punainen chili
1 pieni kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
1-1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Valmista ensin chimihurrikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Laita kastike jääkaappiin.
1 punasipuli
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 limen mehu
1 rkl valko- tai riisiviinietikkaa
Valmista sitten marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita kannelliseen rasiaan marinadin ainesten kanssa. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muiden aineiden valmistumisen ajaksi.
250 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu)
1 pieni kesäsipuli varsineen
1/2 punainen chili siemenet poistettuna
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
rypsiöljyä grillaamiseen/paistamiseen
Valmista kasvisjauhispihvit. Silppua kesäsipuli ja chili. Yhdistä korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Sekoita sipulisilppu, chili, mausteet ja korppujauhoseos käsin vegejauhiksen sekaan ja muotoile pihveiksi. Valele pihvit öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi molemmin puolin (noin 3-5 minuuttia per puoli). Voit myös paistaa pihvit paistinpannulla.
Puolita persikat, poista kivi ja valele ne kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa molemmin puolin.
4 persikkaa
4 sämpylää
salaatinlehtiä
vegaanista majoneesia
Paahda sämpylät grillissä. Täytä burgerit salaatilla, pihveillä, persikoilla, marinoidulla punasipulilla, chimichurrilla ja vegaanisella majoneesilla.
Nauti burgerit Sanpellegrino Pompelmo virvoitusjuoman kanssa, joka maistuu runsaan hedelmäiselle greipille.
Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Aidon hedelmän makuiset Sanpellegrino -virvoitusjuomat saavat uudet raikkaat ulkoasut. Tuoteperheen uutuus on raikkaan greipinmakuinen Pompelmo.
Lue lisää »Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan italialaisen vegaanisesti kirkastetun luomuroseeviinin kanssa.
Katso resepti »Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
Katso resepti »