Chimichurri-vegejauhisburgerit

Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.

vegeburgeri ja sanpellegrino pompelmo
vegeburgeri ja sanpellegrino pompelmo
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Vinkki! Säilö ylimääräinen chimichurri jääkaappiin ja käytä vajaan viikon kuluessa. Kastike sopii hyvin esimerkiksi grillatun tai paistetun tofun kanssa, kasvispyöryköiden kylkeen tai pitaleipien täytteeksi.

Chimichurri-kastike

AINEKSET

  • 1 ruukku korianteria

  • 1/2 ruukku persiljaa

  • kourallinen tuoretta oreganoa

  • 1/2 punainen chili

  • 1 pieni kesäsipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1-1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 1/2 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin chimihurrikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Laita kastike jääkaappiin.

Pikamarinoitu limepunasipuli

AINEKSET

  • 1 punasipuli

  • 1 rkl sokeria

  • 1/4 tl suolaa

  • 2 limen mehu

  • 1 rkl valko- tai riisiviinietikkaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista sitten marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita kannelliseen rasiaan marinadin ainesten kanssa. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muiden aineiden valmistumisen ajaksi.

Pihvit

AINEKSET

  • 250 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu)

  • 1 pieni kesäsipuli varsineen

  • 1/2 punainen chili siemenet poistettuna

  • 1/2 dl korppujauhoja

  • 1 dl vettä

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • rypsiöljyä grillaamiseen/paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista kasvisjauhispihvit. Silppua kesäsipuli ja chili. Yhdistä korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Sekoita sipulisilppu, chili, mausteet ja korppujauhoseos käsin vegejauhiksen sekaan ja muotoile pihveiksi. Valele pihvit öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi molemmin puolin (noin 3-5 minuuttia per puoli). Voit myös paistaa pihvit paistinpannulla.

    2. Puolita persikat, poista kivi ja valele ne kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa molemmin puolin.

Lisäksi

AINEKSET

  • 4 persikkaa

  • 4 sämpylää

  • salaatinlehtiä

  • vegaanista majoneesia

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda sämpylät grillissä. Täytä burgerit salaatilla, pihveillä, persikoilla, marinoidulla punasipulilla, chimichurrilla ja vegaanisella majoneesilla.

    2. Nauti burgerit Sanpellegrino Pompelmo virvoitusjuoman kanssa, joka maistuu runsaan hedelmäiselle greipille.