Ohje: Chocochili-blogi
Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Vinkki! Säilö ylimääräinen chimichurri jääkaappiin ja käytä vajaan viikon kuluessa. Kastike sopii hyvin esimerkiksi grillatun tai paistetun tofun kanssa, kasvispyöryköiden kylkeen tai pitaleipien täytteeksi.
1 ruukku korianteria
1/2 ruukku persiljaa
kourallinen tuoretta oreganoa
1/2 punainen chili
1 pieni kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
1-1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Valmista chimihurrikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella.
Laita kastike jääkaappiin.
1 punasipuli
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 limen mehu
1 rkl valko- tai riisiviinietikkaa
Leikkaa puunasipuli renkaiksi ja laita kannelliseen rasiaan marinadin ainesten kanssa.
Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muiden aineiden valmistumisen ajaksi.
250 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu)
1 pieni kesäsipuli varsineen
1/2 punainen chili siemenet poistettuna
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
rypsiöljyä grillaamiseen/paistamiseen
Silppua kesäsipuli ja chili.
Yhdistä korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki.
Sekoita sipulisilppu, chili, mausteet ja korppujauhoseos käsin vegejauhiksen sekaan ja muotoile pihveiksi.
Valele pihvit öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi molemmin puolin (noin 3-5 minuuttia per puoli). Voit myös paistaa pihvit paistinpannulla.
4 persikkaa
4 sämpylää
salaatinlehtiä
vegaanista majoneesia
Puolita persikat, poista kivi ja valele ne kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa molemmin puolin.
Paahda sämpylät grillissä. Täytä burgerit salaatilla, pihveillä, persikoilla, marinoidulla punasipulilla, chimichurrilla ja vegaanisella majoneesilla.
Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan vegaanisesti kirkastetun viinin kanssa.
Katso resepti »Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti »