Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan viinin kanssa.
Tee avokadotäyte muussaamalla kypsä avokado haarukalla ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella, salaattiseoksella ja/tai muussatulla avokadolla ja lisää tofutäyte (ks. ohjeet alla) viimeisenä.
Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.
Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
Paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon.
Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä.
Mausta mustapippurilla maun mukaan.
Ota valmiiksi marinoitu tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat leikkuulaudalle. Painele tofujen pinta talouspaperilla kevyesti kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen tofut kolmion muotoisiksi pihveiksi.
Paista tofupihvit öljyssä kuumalla pannulla rapeiksi. Ota lämpö pois ja voitele tofupihvit teriyakikastikkeella molemmin puolin. Paista vielä hetki levyn jälkilämmöllä käännellen.
Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.
Kesä, piknik & raikkaat Sancrispino-luomuviinit näppärissä tetroissa. Kevyt ja särkymätön viinipakkaus on kuin tehty kesäisille retkille.
Lue lisääRanskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile kepeää vegeruokaa ja katso viinisuositus.
Katso reseptiNämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiSormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.
Katso resepti