Ohje: Linnea Vihonen
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.
4 HLÖ
½ kurkku
1 punainen chili
10 pieniä salaatinlehtiä
1 pkt Jalotofu Paahtopalat Maustettu Revitty Tofu
1 rkl rypsiöljyä
1–2 rkl maapähkinävoi-ponzukastiketta (ks. erillinen ohje)
½ limen mehu
ripaus suolaa
1 dl suolapähkinöitä, murskattuina
1 dl hienonnettua tuoretta minttua
koristeluun: granaattiomenansiemeniä
Kuutio kurkku mahdollisimman pieneksi. Siivuta chili ohueksi. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää revityt tofut. Paista muutama minuutti, kunnes tofu on saanut väriä. Mausta maapähkinävoi-ponzukastikkeella, limenmehulla ja ripauksella suolaa.
Nosta ruokalusikallinen tofua salaatinlehdelle ja kruunaa maapähkinävoi-ponzukastikkeella. Ripottele päälle ruokalusikallinen kurkkukuutioita, ohueksi leikattua chiliä sekä murskattuja suolapähkinöitä.
Viimeistele tuoreella, hienonnetulla mintulla ja granaattiomenansiemenillä.
6 rkl maapähkinävoita
6 rkl Ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)
2 rkl vettä
Valmista maapähkinävoi-ponzukastike eli sekoita kaikki ainekset hyvin ja lisää tarvittaessa vettä. Koostumuksen kuuluu olla paksua mutta helposti levittyvää.
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.<br>
Katso resepti »Chill Out -viinisarjan 3 litran hanapakkaukset ovat ensimmäisenä Suomessa täysin kierrätettäviä viinipussia ja kahvaa myöten. Ympäristöystävällisen muutoksen mahdollistaa Altian Rajamäen tehtaan uusi tuotantolinja.
Lue lisää »Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »