Maapähkinävoi–ponzu tofua, rapeaa salaattia, chiliä ja suolapähkinää

Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.

ruoka-annos ja viinilasi

AINEKSET

  • ½ kurkku

  • 1 punainen chili

  • 10 pieniä salaatinlehtiä

  • 1 pkt Jalotofu Paahtopalat Maustettu Revitty Tofu

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1–2 rkl maapähkinävoi-ponzukastiketta (ks. erillinen ohje)

  • ½ limen mehu

  • ripaus suolaa

  • 1 dl suolapähkinöitä, murskattuina

  • 1 dl hienonnettua tuoretta minttua

  • koristeluun: granaattiomenansiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuutio kurkku mahdollisimman pieneksi. Siivuta chili ohueksi. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille.

    2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää revityt tofut. Paista muutama minuutti, kunnes tofu on saanut väriä. Mausta maapähkinävoi-ponzukastikkeella, limenmehulla ja ripauksella suolaa.

    3. Nosta ruokalusikallinen tofua salaatinlehdelle ja kruunaa maapähkinävoi-ponzukastikkeella. Ripottele päälle ruokalusikallinen kurkkukuutioita, ohueksi leikattua chiliä sekä murskattuja suolapähkinöitä.

    4. Viimeistele tuoreella, hienonnetulla mintulla ja granaattiomenansiemenillä.

Maapähkinävoi-ponzukastike

AINEKSET

  • 6 rkl maapähkinävoita

  • 6 rkl Ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)

  • 2 rkl vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista maapähkinävoi-ponzukastike eli sekoita kaikki ainekset hyvin ja lisää tarvittaessa vettä. Koostumuksen kuuluu olla paksua mutta helposti levittyvää.

Linnea Vihonen

Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.