Mausteista tuoremakkaraa, sitruuna-kesäkaalia ja sahramia

Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.

tuoremakkara
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Makkarat ja annoksen kokoaminen

AINEKSET

  • 4 kpl mausteista raakamakkaraa

  • kourallinen erivärisisiä minitomaatteja

  • rypsiöljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Paista tai grillaa makkarat molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tomaatit trangialle, pannulle tai grilliin kypsennyksen puolivälissä.

    2. Tarjoile sitruuna-kesäkaalin, sahrami-aiolin, paahdettujen minitomaattien ja tuoreiden yrttien kanssa.

Sitruuna-kesäkaali

AINEKSET

  • 1 kesäkaali

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • ½ sitruuna

  • 3 kevätsipulinvartta

  • kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia, minttua tai sitruunamelissaa

  • ripaus suolaa & mustapippuria

  • Koristeluun: tuoreita yrttejä

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja leikkaa minttu rouheasti.

    2. Kuumenna rypsiöljy trangian tai grillin pannulla ja paista kaaleja muutama minuutti. Kaalien kuuluu jäädä rapeiksi.

    3. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulit ja minttu. Maista ja viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria.

    4. Koristele tuoreilla granaattiomenansiemenillä ja yrteillä.

Sahrami-aioli

AINEKSET

  • 6 rkl majoneesia

  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja hienoksi raastettuna

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 pss (0,5 g) sahramia

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Yhdistä majoneesi, valkosipuliraaste, sitruunamehu ja sahrami.

    2. Sekoita hyvin. Maista ja lisää ripaus suolaa.

Linnea Vihonen

Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.