Ohje: Linnea Vihonen
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
4 kpl mausteista raakamakkaraa
kourallinen erivärisisiä minitomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
Paista tai grillaa makkarat molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tomaatit trangialle, pannulle tai grilliin kypsennyksen puolivälissä.
Tarjoile sitruuna-kesäkaalin, sahrami-aiolin, paahdettujen minitomaattien ja tuoreiden yrttien kanssa.
1 kesäkaali
1 rkl rypsiöljyä
½ sitruuna
3 kevätsipulinvartta
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia, minttua tai sitruunamelissaa
ripaus suolaa & mustapippuria
Koristeluun: tuoreita yrttejä
Halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja leikkaa minttu rouheasti.
Kuumenna rypsiöljy trangian tai grillin pannulla ja paista kaaleja muutama minuutti. Kaalien kuuluu jäädä rapeiksi.
Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulit ja minttu. Maista ja viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Koristele tuoreilla granaattiomenansiemenillä ja yrteillä.
6 rkl majoneesia
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 pss (0,5 g) sahramia
ripaus suolaa
Yhdistä majoneesi, valkosipuliraaste, sitruunamehu ja sahrami.
Sekoita hyvin. Maista ja lisää ripaus suolaa.
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.<br>
Katso resepti »Chill Out -viinisarjan 3 litran hanapakkaukset ovat ensimmäisenä Suomessa täysin kierrätettäviä viinipussia ja kahvaa myöten. Ympäristöystävällisen muutoksen mahdollistaa Altian Rajamäen tehtaan uusi tuotantolinja.
Lue lisää »Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.
Katso resepti »