Järvikalatacot ja Pico de Gallo

Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.
Järvikalatacot ja Pico de Gallo
4 HLÖ
30-45 MIN
10 kpl
10 pientä tortillalettua (ks. ohje alla)
2 prk (á 220 g) savukalasäilykettä, esim. savusärkeä
Pico de Gallo -tuoresalsaa (ks. ohje alla)
100 g ranskankermaa tai smetanaa, vaahdotettuna
Koristeluun:
tuoretta korianteria
passionhedelmää
tuoretta piparjuurta, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
tuoretta jalopenoa ja chiliä, hienonnettuna
Pico de Gallo
200 g kirsikkatomaatteja
1 tuore jalopeno
½ punainen chili
1 limen kuori
½ limenmehu
½ pnt korianteria
2 kevätsipulinvartta
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
Tortillaletut 10 kpl
3 dl durum-vehnäjauhoja
1 ¼ dl vettä
½ tl suolaa
¼ dl oliiviöljyä
öljyä paistamiseen
Pico de Gallo -tuoresalsa
1 Valmista ensin tuoresalsa: Kuutioi tomaatit ja laita kulhoon. Halkaise jalopenot ja chilit, poista siemenet ja hienonna.
2 Raasta limenkuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna puolikas puntti korianteria ja kevätsipulinvarret. Lisää oliiviöljy. Sekoita, maista ja lisää ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna marinoitua hetki ennen esillelaittoa.
3 Vinkki! Valmista salsa jo edellisenä päivänä ja lisää tuore korianteri vasta esillelaitossa.
Tortilla-letut ja annoksen kokoaminen
1 Sekoita kaikki ainekset kulhossa kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä tangoksi ja jaa 10 pieneksi palloksi.
2 Kauli ohuiksi letuiksi esim. leikkuulaudalla ja paista pienessä määrässä öljyä trangiassa, pannulla tai grillissä.
3 Vinkki! Lisää jauhojen joukkoon kuivattuja mausteita, kuten cayennepippuria, Ancho-chiliä tai currya.
4 Kokoa annos: Lusikoi tortillaletun päälle Pico de Gallo -salsaa ja vaahdotettua ranskankermaa tai smetanaa. Kruunaa savustetulla särjellä.
5 Viimeistele annos tuoreella passiohedelmällä, korianterinlehdillä sekä hienoksi raastetulla piparjuurella ja ohuiksi leikatuilla chileillä.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Pico de Gallo -tuoresalsa
1 Valmista ensin tuoresalsa: Kuutioi tomaatit ja laita kulhoon. Halkaise jalopenot ja chilit, poista siemenet ja hienonna.
2 Raasta limenkuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna puolikas puntti korianteria ja kevätsipulinvarret. Lisää oliiviöljy. Sekoita, maista ja lisää ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna marinoitua hetki ennen esillelaittoa.
3 Vinkki! Valmista salsa jo edellisenä päivänä ja lisää tuore korianteri vasta esillelaitossa.
Tortilla-letut ja annoksen kokoaminen
1 Sekoita kaikki ainekset kulhossa kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä tangoksi ja jaa 10 pieneksi palloksi.
2 Kauli ohuiksi letuiksi esim. leikkuulaudalla ja paista pienessä määrässä öljyä trangiassa, pannulla tai grillissä.
3 Vinkki! Lisää jauhojen joukkoon kuivattuja mausteita, kuten cayennepippuria, Ancho-chiliä tai currya.
4 Kokoa annos: Lusikoi tortillaletun päälle Pico de Gallo -salsaa ja vaahdotettua ranskankermaa tai smetanaa. Kruunaa savustetulla särjellä.
5 Viimeistele annos tuoreella passiohedelmällä, korianterinlehdillä sekä hienoksi raastetulla piparjuurella ja ohuiksi leikatuilla chileillä.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

10 kpl
10 pientä tortillalettua (ks. ohje alla)
2 prk (á 220 g) savukalasäilykettä, esim. savusärkeä
Pico de Gallo -tuoresalsaa (ks. ohje alla)
100 g ranskankermaa tai smetanaa, vaahdotettuna
Koristeluun:
tuoretta korianteria
passionhedelmää
tuoretta piparjuurta, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
tuoretta jalopenoa ja chiliä, hienonnettuna
Pico de Gallo
200 g kirsikkatomaatteja
1 tuore jalopeno
½ punainen chili
1 limen kuori
½ limenmehu
½ pnt korianteria
2 kevätsipulinvartta
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
Tortillaletut 10 kpl
3 dl durum-vehnäjauhoja
1 ¼ dl vettä
½ tl suolaa
¼ dl oliiviöljyä
öljyä paistamiseen