Järvikalatacot ja Pico de Gallo

Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.<br>

Järvikalatacot ja Pico de Gallo
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Pico de Gallo -tuoresalsa

AINEKSET

  • 200 g kirsikkatomaatteja

  • 1 tuore jalopeno

  • ½ punainen chili

  • 1 limen kuori

  • ½ limenmehu

  • ½ pnt korianteria

  • 2 kevätsipulinvartta

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin tuoresalsa: Kuutioi tomaatit ja laita kulhoon. Halkaise jalopenot ja chilit, poista siemenet ja hienonna.

    2. Raasta limenkuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna puolikas puntti korianteria ja kevätsipulinvarret. Lisää oliiviöljy. Sekoita, maista ja lisää ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna marinoitua hetki ennen esillelaittoa.

    3. Vinkki! Valmista salsa jo edellisenä päivänä ja lisää tuore korianteri vasta esillelaitossa.

Tortillaletut 10 kpl

AINEKSET

  • 3 dl durum-vehnäjauhoja

  • 1 ¼ dl vettä

  • ½ tl suolaa

  • ¼ dl oliiviöljyä

  • öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä tangoksi ja jaa 10 pieneksi palloksi.

    2. Kauli ohuiksi letuiksi esim. leikkuulaudalla ja paista pienessä määrässä öljyä trangiassa, pannulla tai grillissä.

    3. Vinkki! Lisää jauhojen joukkoon kuivattuja mausteita, kuten cayennepippuria, Ancho-chiliä tai currya.

Annoksen kokoaminen

AINEKSET

  • 10 pientä tortillalettua (ks. ohje alla)

  • 2 prk (á 220 g) savukalasäilykettä, esim. savusärkeä

  • Pico de Gallo -tuoresalsaa (ks. ohje alla)

  • 100 g ranskankermaa tai smetanaa, vaahdotettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Kokoa annos: Lusikoi tortillaletun päälle Pico de Gallo -salsaa ja vaahdotettua ranskankermaa tai smetanaa. Kruunaa savustetulla särjellä.

Koristeluun:

AINEKSET

  • tuoretta korianteria

  • passionhedelmää

  • tuoretta piparjuurta, kuorittuna ja hienoksi raastettuna

  • tuoretta jalopenoa ja chiliä, hienonnettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Viimeistele annos tuoreella passiohedelmällä, korianterinlehdillä sekä hienoksi raastetulla piparjuurella ja ohuiksi leikatuilla chileillä.

Linnea Vihonen

Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.