Ohje: Linnea Vihonen
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.<br>
200 g kirsikkatomaatteja
1 tuore jalopeno
½ punainen chili
1 limen kuori
½ limenmehu
½ pnt korianteria
2 kevätsipulinvartta
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
Valmista ensin tuoresalsa: Kuutioi tomaatit ja laita kulhoon. Halkaise jalopenot ja chilit, poista siemenet ja hienonna.
Raasta limenkuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna puolikas puntti korianteria ja kevätsipulinvarret. Lisää oliiviöljy. Sekoita, maista ja lisää ripaus suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna marinoitua hetki ennen esillelaittoa.
Vinkki! Valmista salsa jo edellisenä päivänä ja lisää tuore korianteri vasta esillelaitossa.
3 dl durum-vehnäjauhoja
1 ¼ dl vettä
½ tl suolaa
¼ dl oliiviöljyä
öljyä paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset kulhossa kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä tangoksi ja jaa 10 pieneksi palloksi.
Kauli ohuiksi letuiksi esim. leikkuulaudalla ja paista pienessä määrässä öljyä trangiassa, pannulla tai grillissä.
Vinkki! Lisää jauhojen joukkoon kuivattuja mausteita, kuten cayennepippuria, Ancho-chiliä tai currya.
10 pientä tortillalettua (ks. ohje alla)
2 prk (á 220 g) savukalasäilykettä, esim. savusärkeä
Pico de Gallo -tuoresalsaa (ks. ohje alla)
100 g ranskankermaa tai smetanaa, vaahdotettuna
Kokoa annos: Lusikoi tortillaletun päälle Pico de Gallo -salsaa ja vaahdotettua ranskankermaa tai smetanaa. Kruunaa savustetulla särjellä.
tuoretta korianteria
passionhedelmää
tuoretta piparjuurta, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
tuoretta jalopenoa ja chiliä, hienonnettuna
Viimeistele annos tuoreella passiohedelmällä, korianterinlehdillä sekä hienoksi raastetulla piparjuurella ja ohuiksi leikatuilla chileillä.
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Chill Out -viinisarjan 3 litran hanapakkaukset ovat ensimmäisenä Suomessa täysin kierrätettäviä viinipussia ja kahvaa myöten. Ympäristöystävällisen muutoksen mahdollistaa Altian Rajamäen tehtaan uusi tuotantolinja.
Lue lisää »Kokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!
Katso resepti »