Vegaaninen laab-salaatti

Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.

Vegaaninen laab-salaatti ja sanpellegrino virvoitusjuoma
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Tiesitkö! Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa "vegelihasta", kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta.

Kastike

AINEKSET

  • 2 ison limen raastettu kuori

  • 2 ison limen mehu

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl thaimaalaista sienikastiketta (ei välttämätön, voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista tavallisista ruokakaupoista.)

  • 2 rkl kookos- tai fariinisokeria

  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu.

    2. Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet.

    3. Sekoita.

Muut aineet

AINEKSET

  • 1 kesäsipuli varsineen

  • 1 miedohko punainen chili

  • iso kourallinen tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa

  • 280 g vegejauhista/ nyhtökauraa/ beanit-murua

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 iso keräsalaatti

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit.

    2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili.

    3. Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä keräsalaatista irrotetut salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.

chocochililogo_0

Ohje: Chocochili-blogi

Vegaanireseptien kehittäjä ja keittokirjailija Elina Innanen kokkaa herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.

Tutustu Chocochili-blogiin