Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Tiesitkö! Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa "vegelihasta", kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta.
Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu.
Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet.
Sekoita.
Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili.
Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä keräsalaatista irrotetut salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.
Vegaanireseptien kehittäjä ja keittokirjailija Elina Innanen kokkaa herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Suuren suosion saavuttaneet SanPellegrinon virvoitusjuomat tunnetaan nykyisin lisänimellä Naturali.
Lue lisääHernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso reseptiKesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti