Ohje: Chocochili-blogi
Vegaanireseptien kehittäjä ja keittokirjailija Elina Innanen kokkaa herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Tiesitkö! Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa "vegelihasta", kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta.
2 ison limen raastettu kuori
2 ison limen mehu
2 rkl soijakastiketta
1 rkl thaimaalaista sienikastiketta (ei välttämätön, voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista tavallisista ruokakaupoista.)
2 rkl kookos- tai fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu.
Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet.
Sekoita.
1 kesäsipuli varsineen
1 miedohko punainen chili
iso kourallinen tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa
280 g vegejauhista/ nyhtökauraa/ beanit-murua
1 rkl rypsiöljyä
1 iso keräsalaatti
Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili.
Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä keräsalaatista irrotetut salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.
Vegaanireseptien kehittäjä ja keittokirjailija Elina Innanen kokkaa herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.
Suuren suosion saavuttaneet SanPellegrinon virvoitusjuomat tunnetaan nykyisin lisänimellä Naturali.
Lue lisää »Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso resepti »Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti »