Resepti: Tara Junker
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Anna de Codorniu -luomucava sopii sekä aperitivoksi että helpon tapastarjottimen seuraksi. Lemon curdia voi ostaa valmiina tai valmistaa itse viidessä minuutissa. Munakoiso-tapasleivät vievät ajatukset Espanjaan. Nauti!
Eri juustoja, esim. Briejuusto, Manchego ja gouda
Auringokuivattuja tomaatteja
Artisokkaa
Oliiveja
Marinoitua kesäkurpitsaa
Viikunoita
Ananaskirsikoita
Juustokeksejä
Valmista lemon curd (tai käytä halutessasi kaupan valmista) ja munakoisoleivät.
Kokoa tarjottimelle huoneenlämpöiset juustot ja muut ainekset ja nauti Anna de Codorniu -luomucavan kanssa.
2 sitruunaa
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl kauramaitoa
Purista sitruunoiden mehu. Yhdistä sokeri ja maissitärkkelys pienessä kattilassa. Lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seossakenee.
Kaada valmis sitruunatahna puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin. Valmis tahna säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 luomu sitruuna
½ ruukku persiljaa
½ tl chilihiutaleita
½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa
1 iso munakoiso
4 ruokalusikallista oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 viipaletta hapanjuurileipää
Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Hienonna persilja, sekoita kaikki ainekset kastikkeeseen ja maustasuolalla.
Laita uuni lämpiämään 200°C asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspinta alaspäin. Voitele kuori öljyllä (n 2 rkl) ja paista munakoisoa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä hieman.
Lusikoi kaikki liha varovasti kuoresta ja leikkaa viipaleiksi. Raasta valkosipuli ja sekoita lopun öljyn kanssa. Hiero leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja paista tai grillaa uunissa. Levitä munakoiso leipien päälle ja lusikoi kastike päälle.
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Kokoa juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.
Katso resepti »Kaksi klassikkoa kohtaa! Tämä kuohuviinicocktail tuo Mimosa ja Bellini-drinkkien parhaat ominaisuudet esille. Puolikuiva cava tuo yhdistelmään juuri sopivasti makeutta.
Katso resepti »Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
Katso resepti »