Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua

Kokoa loppuvuoden juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.

Savulohta
Savulohta
logo

4 HLÖ

Ainekset:

AINEKSET

  • saaristolaisleipää siivuina

  • (voita, margariinia tai tuorejuustoa)

  • lämminsavulohta

  • valmista sriracha-majoneesia

  • pikapikkelöityjä kurkkuja (ks erillinen ohje)

  • tuoretta tilliä

  • erilaisia hedelmiä kuten päärynää ja persimonia

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin pikkelöidyt kurkut (ks alempaa) ja siirrä tekeytymään noin 10 minuutiksi.

    2. Voitele saaristolaisleivät voilla, margariinilla tai tuorejuustolla. Lusikoi leipien päälle palat lämminsavulohta.

    3. Asettele jokaisen leivän päälle muutama siivu pikkelöityjä kurkkuja.

    4. Juuri ennen tarjoilua lisää päälle vielä muutama pisara sriracha-majoneesia sekä tuoretta tilliä. Nauti ryhdikkään roseekuohuviini Pongracz Rosén kanssa.

Pikapikkelöidyt kurkut:

AINEKSET

  • puolikas kurkku

  • 2 rkl vettä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • ½ tl suolaa

  • ½ punainen mieto chili pieneksi silputtuna

  • 1 rkl tilliä silputtuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Siivuta kurkku mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. (Jos et omista mandoliinia, siivuta kurkku veitsellä mahdollisimman ohuelti ja anna tekeytyä etikkaliemessä hieman pidempään.)

    2. Sekoita kurkut kulhossa muiden raaka-aineiden kanssa ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi.

Viola Virtamo

Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin