Yrttinen tomaatticarpaccio burratalla

Erivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen. Viimeistele nautinto tietenkin Prosecco-kuohuviinillä!

Yrttinen_tomaatticarpaccio_burratalla
logo

3-4

logo

0 h 20 min

Tomaatticarpaccio & burrata:

AINEKSET

  • n. 600 g erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja

  • 1–2 palloa burrataa tai buffalomozzarellaa

  • tuoreita yrttejä kuten timjamia

  • 1,5 rkl valkoista balsamicokastiketta tai balsamicohelmiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa isot tomaatit ohuiksi siivuiksi ja pienet tomaatit puoliksi.

    2. Levitä yrttikastike tarjoiluvadille tasaisesti. Asettele sen päälle tomaatit muutamaan kerrokseen leikkuupuoli ylöspäin.

    3. Aseta juustopallo(t) annoksen keskelle. Ripottele annoksen päälle tuore timjami ja balsamico (tai -helmet).

Yrttikastike:

AINEKSET

  • 1 nippu basilikaa

  • 1/2 nippu lehtipersiljaa

  • 1 valkosipulinkynsi viipaleina

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • 3/4 dl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista yrttikastike hienontamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi.

Tarjoiluvinkki! Kasatessasi vihannesannoksia, joihin kuuluu paksumpi kastike, levitä se ensin laakean tarjoiluvadin pohjalle ja asettele vihannekset ohueksi kerrokseksi päälle. Näin kesän vihannesten väriloisto pääsee oikeuksiinsa, mutta herkullista kastiketta riittää jokaiseen ottimelliseen.

Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo