Lohi-raparpericrudo rakuunamajoneesilla
Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Erivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen. Viimeistele nautinto tietenkin Prosecco-kuohuviinillä!
n. 600 g erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja
1–2 palloa burrataa tai buffalomozzarellaa
tuoreita yrttejä kuten timjamia
1,5 rkl valkoista balsamicokastiketta tai balsamicohelmiä
Leikkaa isot tomaatit ohuiksi siivuiksi ja pienet tomaatit puoliksi.
Levitä yrttikastike tarjoiluvadille tasaisesti. Asettele sen päälle tomaatit muutamaan kerrokseen leikkuupuoli ylöspäin.
Aseta juustopallo(t) annoksen keskelle. Ripottele annoksen päälle tuore timjami ja balsamico (tai -helmet).
1 nippu basilikaa
1/2 nippu lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi viipaleina
1 tl valkoviinietikkaa
3/4 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Valmista yrttikastike hienontamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi.
Tarjoiluvinkki! Kasatessasi vihannesannoksia, joihin kuuluu paksumpi kastike, levitä se ensin laakean tarjoiluvadin pohjalle ja asettele vihannekset ohueksi kerrokseksi päälle. Näin kesän vihannesten väriloisto pääsee oikeuksiinsa, mutta herkullista kastiketta riittää jokaiseen ottimelliseen.
Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo
Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Piristä varhaisperunoita raikkaalla ranskankermakastikkeella ja retiiseillä!
Katso resepti »Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »