Tutustu jälkiruoille sopiviin viineihin ja katso alempaa jälkiruokaohjeita täsmäviinisuosituksilla sekä jälkiruoaksi sopivia drinkkiohjeita.
Pehmeä Amarula-kermalikööri sopii nautittavaksi monessa tilanteessa. Katso myös herkulliset jälkiruoka ja -juomaohjeet.
Lue lisääSuklaan hallitsevan täyteläinen ja aromikas maku asettaa haasteen viinin valinnalle. Tärkeintä on valita rohkeasti tarpeeksi makea ja vahva viini, ettei suklaan makeus peitä juomaa alleen. Katso vinkit!
Lue lisääLegendaarisen Fazer Café Kluuvikatu 3:n kondiittorimestari Eero Paulamäki kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon juhlakakun valinnassa. Lue myös, millainen viini sopii kakuille.
Lue lisääFresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen jouluherkkuun!
Katso reseptiFresita-tiramisu on kesän ihanin mansikkaherkku. Ihastu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen tiramisu ohjeeseen!
Katso reseptiKokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.
Katso reseptiRooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.
Katso reseptiFresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista syntyy kakku, jonka taikinaan lisätty mansikkarahka tekee siitä erityisen mehevän. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen kesäherkkuun!
Katso reseptiRaikas hedelmäsalsa maistuu aamiaisella, jälkiruokana tai välipalana kylmän juoman kanssa.
Katso reseptiRuotsalainen kladdkaka eli tahmakakku saa makunsa sahramista sekä valkosuklaasta.
Katso reseptiGlögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!
Katso reseptiUunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa.
Katso reseptiMukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti"Suklaafondantin ihanuus piilee ehdottomasti sen sisällä. Kun lusikan upottaa fondantiin ja sisus valuu täydellisesti ulos, voi vain huokaista ihastuksesta" Liisa Westerberg, Koko Suomi leipoo -voittaja
Katso reseptiNäiden ystävänpäivän kuppikakkujen pohja on todella mehevä ja raikas. Kuorrutteen kuohuviini pehmentää sekä raikastaa voikreemiä. Katso Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Liisan herkullinen ohje!
Katso reseptiRoseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
Katso reseptiNämä mehevät muffinit maustetaan kermaliköörillä. Katso ohje!
Katso reseptiMehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Katso reseptiSaat nopean jälkiruoan ostamalla kuivattuja hedelmiä ja valmistamalla niiden kanssa maukkaat suklaakastikkeet.
Katso reseptiHerkullisen mansikkasorbetin valmistuksessa käytetään Ballet-kuohuviiniä.
Katso reseptiJokainen nainen ansaitsee silloin tällöin hemmottelua ja mikä sen ihanampaa, kuin itse leivotut ja koristellut leivokset.
Katso reseptiValmista vegaaniseen mantelimaito-pannacottaan herkullinen kookoskinuski, joka tuo paahteisen karamellin maun ja tekee jälkiruoasta näyttävän.
Katso reseptiTämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu joulun jälkiruokana.
Katso reseptiAki Wahlmanin valmistusvinkki: ”Leivosten valelu makealla viinillä voittaa jopa klassisen punssin.”
Katso reseptiTee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
Katso reseptiRaikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!
Katso reseptiSyksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalo- tai puolukkakruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii puolimakea tai makea kuohuviini.
Katso reseptiVaahtokarkit, mansikat ja suklaakastike ovat kuin tehtyjä Fresita-kuohuviinille.
Katso reseptiHerkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
Katso reseptiSuklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
Katso reseptiTummasta suklaasta valmistettujen joulukonvehtien mausteena on glögi.
Katso reseptiGlögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
Katso resepti