Jälkiruoan ja viinin yhdistäminen

Millaista viiniä makeille jälkiruoille?

Suosittuja makeita jälkiruokaviinejä. Katso alempaa reseptiikkaa täsmäviinisuosituksilla sekä jälkiruoaksi sopivia drinkkejä.

Jälkiruoka

Tutustu herkullisiin jälkiruokaresepteihin + juomasuosituksiin, sekä jälkiruokadrinkkien ohjeisiin.

  • Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

    Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
  • Jouluinen banaani-porkkanakakku

    Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
  • Pikainen glögigranita

    Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!
  • Helppo piparkakku-Fresita-trifle

    Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen pikkujouluherkkuun!
  • Rosé-vadelmasorbet

    Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
  • Amarula-hedelmäjäätelöt

    Kokeile helppoa ohjetta ja herkuttele Amarula-kermalikööristä, hedelmistä ja jogurtista valmistetuista aikuisten jäätelöpuikoista.
  • Amarula-vohvelit

    Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.
  • Amarula-pääsiäisjälkiruoka

    Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
  • Amarula-mokkapalat

    Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
  • Karamellipannacotta

    Valmista vegaaniseen mantelimaito-pannacottaan herkullinen kookoskinuski, joka tuo paahteisen karamellin maun ja tekee jälkiruoasta näyttävän.
  • Glögipannacotta

    Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu joulun jälkiruokana.
  • Amarula Cream -jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas

    Amarula Marula Fruit Cream -liköörillä maustettu suklainen chia-vanukas hurmaa niin brunssi- kuin päivällisvieraatkin. Vanukas on helppo valmistaa ja korkeasta lasista tarjoiltuna annos on juhlavan näköinen!
  • Pistaasipiparit

    Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.
  • Puolukka-Blossa-brownie

    Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
  • Runebergin torttu

    Aki Wahlmanin valmistusvinkki: ”Leivosten valelu makealla viinillä voittaa jopa klassisen punssin.”
  • Mansikka-mascarponekakku

    Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
  • Mansikkasorbetti smetanalla ja tuoreilla mansikoilla

    Herkullisen mansikkasorbetin valmistuksessa käytetään kuohuviiniä.
  • Mantelisuklaakakku

    Mantelin ja suklaan herkullisen liiton kruunaa kuohuviini.