Helppo piparkakku-Fresita-trifle

Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen pikkujouluherkkuun!

Helppo piparkakku-Fresitatrifle
Helppo piparkakku-Fresitatrifle
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Trifle

AINEKSET

  • 200 g pakastemansikoita

  • 1 dl Fresita-kuohuviiniä

  • 100 g panettone-kakkua (tai muu kakkupohja/keksimuru)

  • 4 piparkakkua

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • 2 dl vispikermaa

  • syötäviä koristeita kuten suklaapalloja ja tähtiä

  • pieniä piparkakkuja tai piparkakkumurua

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia, murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.

    2. Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.

    3. Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.

    4. Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikkasosetta ja vaniljavaahtoa päälle.

    5. Toista kaikki, kunnes lasit ovat täynnä.

    6. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.

    7. Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.

Lasien sokerihuurre

AINEKSET

  • sitruunan lohko

  • kidesokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada sokeria syvälle lautaselle.

    2. Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.

    3. Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje ja kuva: Annin Uunissa

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi