Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen jouluherkkuun!
Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia, murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.
Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.
Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.
Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikkasosetta ja vaniljavaahtoa päälle.
Toista kaikki, kunnes lasit ovat täynnä.
Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.
Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.
Kaada sokeria syvälle lautaselle.
Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.
Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Fresita-Blossa on kauniin punainen kuohuva drinkki syksyn tai talven juhliin.
Katso reseptiEksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso reseptiSuolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
Katso reseptiTämä raikas ja mausteinen drinkki yhdistää monelle tutun makean mansikkaisen Fresitan, kirpeät karpalot ja lämmittävän inkiväärin kauniisti koristellussa cocktail-lasissa.
Katso resepti