Rooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.
Löydät palkitut Nederburgin viinit parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata ne näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään. Klikkaa tuotteen kohdalta Alkon sivuille ja tee tilauksesi. Voit tarkistaa Alkon sivuilta myös myymäläsaatavuuden.
Pannacotta:
2 ½ liivatelehtiä
2 rkl Rooibos irtoteetä
6 kuohukermaa
¾ dl sokeria
Omenahilloke:
300 g omenaa
½ vettä
2 tähtianista
2 rkl sokeria
Macadamiapähkinät:
100 g macadamiapähkinöitä ilman suolaa
1 ½ dl sokeria
auringonkukan- tai rypsiöljyä
hyppysellinen hiutalesuolaa
Laita kylmää vettä isoon kulhoon ja upota liivatelehdet pehmenemään.
Kaada kerma kattilaan ja lisää Rooibos-tee. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla toiset 5 minuuttia.
Siivilöi teelehdet kermasta ja lämmitä nopeasti uudelleen. Nosta liivatelehdet kulhosta ja purista ylimääräinen vesi pois. Laita kattilaan ja anna sulaa.
Kaada seos tarjoilulaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai yön yli.
Valmista hilloke eli halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat kuutioiksi.
Kiehauta vesi, sokeri ja tähtianis. Lisää omenakuutiot ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia kunnes omenat alkavat hajota. Poista tähtianikset ja anna hillokkeen jäähtyä.
Lämmitä uuni 200 C°. Paahda pähkinät uunipellillä noin 8–10 minuuttia. Varo etteivät ne pala. Anna jäähtyä.
Voitele toinen uunipelti tai iso lautanen öljyllä.
Sulata sokeri paistinpannussa. Kun sokeri on sulanut kokonaan ja muuttunut vaalean kullanruskeaksi, lisää pähkinät ja sekoita. Mausta suolalla.
Kaada pähkinä-sokeriseos voidellulle uunipelille ja anna jäähtyä noin puolisen tuntia. Paloittele isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Nostele pannacotta-annosten päälle omenahilloketta ja pähkinärouhetta ja nauti Nederburgin herkullisen jälkiruokaviinin kanssa.
Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.
Herkullinen jättikatkaravuista valmistettu annos täydentyy lehtikaalilla, munakoisolla, avokadolla ja basilikamajoneesilla sekä Nederburgin valkoviineillä.
Katso reseptiBobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso reseptiMaukas piiras pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen syksyiseen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.
Katso reseptiLouise Mérus on suomenruotsalainen Cordon Bleu kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Tutustu mitä eteläafrikkalainen keittiö oikein pitää sisällään ja nappaa etusi Louisen kokkauskurssille!
Lue lisää