Herkullinen jättikatkaravuista valmistettu annos täydentyy lehtikaalilla, munakoisolla, avokadolla ja basilikamajoneesilla sekä Nederburgin valkoviineillä.
Etelä-Afrikka | Runsas & Paahteinen
24,99 €
Löydät palkitut Nederburgin viinit parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata ne näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään. Klikkaa tuotteen kohdalta Alkon sivuille ja tee tilauksesi. Voit tarkistaa Alkon sivuilta myös myymäläsaatavuuden.
Frityyritaikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vichyä tai olutta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Katkarapulautanen:
1 keskikokoinen munakoiso
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
3 kypsää tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 kypsää avokadoa
16 jättikatkaravunpyrstöä
auringonkukka- tai rypsiöljyä uppopaistamiseen
½ dl sweet chili -kastiketta
150 g pehmeää lehtikaalia tai muuta vastaavaa
Basilikamajoneesi:
1 kananmuna
2 tl sinappia
3 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 ruukku basilikaa
Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärjestä kuori paikalleen. Kuivaa talouspaperilla.
Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja pinta on kullanruskea (paista mieluummin vähän kauemmin, jotta ne eivät jää liian raaoiksi) Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi tomaatit ja sekoita murskatun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi avokadot.
Tee basilikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Lisää ruukullinen basilikanlehtiä. Soseuta, kunnes majoneesi tulee tasaisen vihreäksi.
Mittaa frittitaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. (Käytä paistomittaria tai kokeile lämpötilaa leipäpalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa.)
Upota katkaravut taikinaan (pidä pyrstöstä kiinni) ja laita öljyyn. Kypsennä kunnes pinta saa väriä. Nosta katkaravut öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla.
Hienonna veitsellä tai revi lehtikaali pieniksi siivuiksi, mutta älä käytä kovaa rankaosaa.
Asettele hienonnettu lehtikaali, paistetut munakoisot, tomaattikuutiot ja avokadoviipaleet neljälle lautaselle.
Laita fritatut katkaravut vihannesten päälle tai ympärille ja annostele basilikamajoneesia ja sweet chili -kastiketta lautasille.
Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.
Maukas piiras pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen syksyiseen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.
Katso reseptiBobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso reseptiRooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.
Katso reseptiLouise Mérus on suomenruotsalainen Cordon Bleu kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Tutustu mitä eteläafrikkalainen keittiö oikein pitää sisällään ja nappaa etusi Louisen kokkauskurssille!
Lue lisää