Katkarapulautanen avokadolla ja basilikamajoneesilla

Herkullinen jättikatkaravuista valmistettu annos täydentyy lehtikaalilla, munakoisolla, avokadolla ja basilikamajoneesilla sekä Nederburgin valkoviineillä.

Katkarapulautanen_Louise_Merus
logo

4

Löydät palkitut Nederburgin viinit parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata ne näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään. Klikkaa tuotteen kohdalta Alkon sivuille ja tee tilauksesi. Voit tarkistaa Alkon sivuilta myös myymäläsaatavuuden.

AINEKSET

Frityyritaikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 3 dl vichyä tai olutta

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

Katkarapulautanen:

  • 1 keskikokoinen munakoiso

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • 3 kypsää tomaattia

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 kypsää avokadoa

  • 16 jättikatkaravunpyrstöä

  • auringonkukka- tai rypsiöljyä uppopaistamiseen

  • ½ dl sweet chili -kastiketta

  • 150 g pehmeää lehtikaalia tai muuta vastaavaa

Basilikamajoneesi:

  • 1 kananmuna

  • 2 tl sinappia

  • 3 dl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • 1 ruukku basilikaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärjestä kuori paikalleen. Kuivaa talouspaperilla.

    2. Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja pinta on kullanruskea (paista mieluummin vähän kauemmin, jotta ne eivät jää liian raaoiksi) Mausta suolalla ja pippurilla.

    3. Kuutioi tomaatit ja sekoita murskatun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.

    4. Viipaloi avokadot.

    5. Tee basilikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Lisää ruukullinen basilikanlehtiä. Soseuta, kunnes majoneesi tulee tasaisen vihreäksi.

    6. Mittaa frittitaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. (Käytä paistomittaria tai kokeile lämpötilaa leipäpalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa.)

    7. Upota katkaravut taikinaan (pidä pyrstöstä kiinni) ja laita öljyyn. Kypsennä kunnes pinta saa väriä. Nosta katkaravut öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla.

    8. Hienonna veitsellä tai revi lehtikaali pieniksi siivuiksi, mutta älä käytä kovaa rankaosaa.

    9. Asettele hienonnettu lehtikaali, paistetut munakoisot, tomaattikuutiot ja avokadoviipaleet neljälle lautaselle.

    10. Laita fritatut katkaravut vihannesten päälle tai ympärille ja annostele basilikamajoneesia ja sweet chili -kastiketta lautasille.

Louise Mérus

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.

Tutustu Danskarby Green Kitchen kursseihin