Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärjestä kuori paikalleen. Kuivaa talouspaperilla.
Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja pinta on kullanruskea (paista mieluummin vähän kauemmin, jotta ne eivät jää liian raaoiksi) Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi tomaatit ja sekoita murskatun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi avokadot.
Tee basilikamajoneesi. Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Lisää ruukullinen basilikanlehtiä. Soseuta, kunnes majoneesi tulee tasaisen vihreäksi.
Mittaa frittitaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. (Käytä paistomittaria tai kokeile lämpötilaa leipäpalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa.)
Upota katkaravut taikinaan (pidä pyrstöstä kiinni) ja laita öljyyn. Kypsennä kunnes pinta saa väriä. Nosta katkaravut öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla.
Hienonna veitsellä tai revi lehtikaali pieniksi siivuiksi, mutta älä käytä kovaa rankaosaa.
Asettele hienonnettu lehtikaali, paistetut munakoisot, tomaattikuutiot ja avokadoviipaleet neljälle lautaselle.
Laita fritatut katkaravut vihannesten päälle tai ympärille ja annostele basilikamajoneesia ja sweet chili -kastiketta lautasille.