Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Löydät palkitut Nederburgin viinit parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata ne näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään. Klikkaa tuotteen kohdalta Alkon sivuille ja tee tilauksesi. Voit tarkistaa Alkon sivuilta myös myymäläsaatavuuden.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
Yhdistä ne jauhelihan, kananmunien, chutneyn ja pankojauhojen kanssa.
Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.
Pyörittele massasta lihapullia.
Paista lihapullia 180-asteisessa (kiertoilma) uunissa noin 15 minuuttia tai paista valmiiksi paistinpannulla.
Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi.
Kuori ja hienonna punasipuli.
Lisää oliiviöljy ja viinietikka ja hienonna joukkoon chili ja korianteri.
Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.
Anna ainesten maustua hetki ennen tarjoilua.
Kiehauta pastavesi ja lisää suolaa ja kurkumajauhetta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoa Bobotielihapullat keltaisen pastan, mangochutneyn ja tomaattisalsan kanssa.
Koristele mantelastuilla ja korianterilla.
Nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.
Herkullinen jättikatkaravuista valmistettu annos täydentyy lehtikaalilla, munakoisolla, avokadolla ja basilikamajoneesilla sekä Nederburgin valkoviineillä.
Katso reseptiMaukas galette pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.
Katso reseptiRooibos-maustettu pannacotta saa herkullista makua omena-tähtianishillokkeesta ja macadamiapähkinöistä. Nauti Nederburgin herkullisen Late Harvest -jälkiruokaviinin kanssa.
Katso reseptiLouise Mérus on suomenruotsalainen Cordon Bleu kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Tutustu mitä eteläafrikkalainen keittiö oikein pitää sisällään ja nappaa etusi Louisen kokkauskurssille!
Lue lisää