Bobotie-lihapullat keltaisella pastalla ja tomaattisalsalla

Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.

Bobootielihapullat, keltaisella pastalla ja tomaattisalsalla
logo

4

logo

1 h 40 min

Löydät palkitut Nederburgin viinit parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata ne näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään. Klikkaa tuotteen kohdalta Alkon sivuille ja tee tilauksesi. Voit tarkistaa Alkon sivuilta myös myymäläsaatavuuden.

Lihapullat

AINEKSET

  • 800 g karitsanjauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulikynsi

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä (hienonnettuna)

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl pankojauhoja

  • 2 rkl mangochutneya

  • 2 tl curryjauhetta

  • 1 tl kurkumaa

  • 1,5 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

    2. Yhdistä ne jauhelihan, kananmunien, chutneyn ja pankojauhojen kanssa.

    3. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.

    4. Pyörittele massasta lihapullia.

    5. Paista lihapullia 180-asteisessa (kiertoilma) uunissa noin 15 minuuttia tai paista valmiiksi paistinpannulla.

Tomaattisalsa

AINEKSET

  • 250 g tomaatteja

  • ½ punasipuli

  • ½ punaista chiliä

  • 1/2 dl hienonnettua korianteria

  • 2 tl oliiviöljyä

  • ½ tl sormisuolaa

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • rouhittua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi.

    2. Kuori ja hienonna punasipuli.

    3. Lisää oliiviöljy ja viinietikka ja hienonna joukkoon chili ja korianteri.

    4. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.

    5. Anna ainesten maustua hetki ennen tarjoilua.

Keltainen pasta

AINEKSET

  • 500 g linguinepastaa tai spaghettia

  • suolaa lasin reunan koristeeksi

  • 1 tl kurkumajauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta pastavesi ja lisää suolaa ja kurkumajauhetta.

    2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisukkeet

AINEKSET

  • Mangochutneya

  • Paahdettuja mantelilastuja

  • Tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJEET

    1. Tarjoa Bobotielihapullat keltaisen pastan, mangochutneyn ja tomaattisalsan kanssa.

    2. Koristele mantelastuilla ja korianterilla.

    3. Nauti Nederburg-punaviinin kanssa.

Louise Mérus

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.

Tutustu Danskarby Green Kitchen kursseihin