Eettinen
Nederburg Heritage Heroes Anchorman Old Vine Chenin Blanc

Nederburg Heritage Heroes Anchorman Old Vine Chenin Blanc


Runsas & Paahteinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

24,99 €

Löydä Alkosta

Kansainvälisesti palkitun Nederburg-viinitalon perustajan mukaan nimetty tammikypsytetty ja kypsän aprikoosinen Chenin Blanc -valkoviini.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Keltainen

Tuoksu

Aromikkaan hedelmäinen ja sitruksinen.

Maku

Tasapainoinen, raikas ja hedelmäinen kuiva viini, jossa on kaunis mineraalisuus ja erinomainen rakenne. Aromeina kypsää aprikoosia ja appelsiiniä, kukkaisia vivahteita, rusinaa ja mausteita.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täyteläinen ja monivivahteinen ruokaviini, joka on täynnä luonnetta. Ripaus makeutta tasapainottaa mausteisten aasialaisten ruokien lämpöä. Täydellinen kumppani myös äyriäisille ja mereneläville.

Valmistus

Huippulaatuinen ja palkittu runsas ja paahteinen 100 % Chenin Blanc rypäleistä valmistettu valkoviini. Rypäleet ovat Swartlandin ja Agter-Paarlin viiniköynnöksistä, jotka ovat 38 ja 36 vuotta vanhoja. Nämä viiniköynnökset ovat Etelä-Afrikan arvostetun Old Vine projektin –sertifioimia.

Tarina

Viini on nimetty Nederburgin perustajan Philippus Wolvaart’in mukaan. Hän ankkuroitui Nederburgin maille v. 1791 ja istutti ostamilleen tarhoille mm. Chenin Blancia. Philippuksen sormenjälki näkyy edelleen kaikissa viineissä, joita Nederburg valmistaa. Sen valmistukseen on käytetty terästankkien ja käytettyjen tammitynnyrien lisäksi myös erittäin vanhoja suuria avotynnyreitä. Viini on kypsynyt sakan päällä 9 kk.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

902071

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Distell

Alue

South Africa - South Africa - South Africa

Sokeripitoisuus

3,97 g/litra

Rypäleet

Chenin Blanc

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1018781Nederburg on valittu 2016 International Wine & Spirit Competition (IWSC) -kilpailussa Vuoden viinintuottajaksi Etelä-Afrikassa.

- IWSC