Kasvispata à la Kozeen Shiwan
Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso resepti »Tämä herkullinen kasvisruokaohje on täynnä mausteita ja makua.
Yhä useampi valitsee syödä enemmän kasvisruokaa ja on tietoisempi siitä, mitä laittaa lautaselleen. Tämä kasvispata on maustettu inkiväärillä, kanelilla, kuminalla ja paprikalla ja aavistuksella sahramia. Mausteet yhdessä vihannesten, rusinoiden makeuden ja mantelien rapeuden kanssa tekevät siitä kokeilemisen arvoisen!
1 munakoiso
öljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 cm tuoretta inkivääriä
1/2 g sahramia
1 tl jauhettua kuminaa
2 kanelitankoa
1 rkl paprikajauhetta
3 rkl tomaattipyreetä
2 pakkausta murskattuja tomaatteja (à 390 g)
n. 2 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
n. 220 g valutettuja kikherneitä valmispakkauksesta (tai keitä etukäteen itse kuivatuista kikherneistä)
1 dl rusinoita
100 g manteleita
1 granaattiomena
suolaa ja pippuria
Leikkaa munakoiso paloiksi. Suolaa ja lorauta päälle vähän öljyä. Paahda uunissa noin 30 minuuttia 175°C:ssa. Sekoita puolessa välissä paistoaikaa.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pehmeäksi keskilämmöllä padassa pienessä määrässä öljyä.
Kuori ja raasta inkivääri. Lisää se pataan yhdessä sahramin, kuminan, kanelin, paprikajauheen ja tomaattipyreen kanssa. Anna kaiken hautua pari minuuttia.
Lisää murskatut tomaatit, vesi, liemikuutiot, kikherneet ja rusinat.
Lisää uunissa paahdettu munakoiso. Anna porista noin 20 minuuttia ja lisää vettä tarvittaessa, jos pata muuttuu liian paksuksi.
Hienonna mantelit veitsellä leikkuulautaa vasten karkeaksi rouheeksi. Säästä 1/3 koristelua varten ja sekoita loput valmiiseen pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile kasvispata riisin, granaattiomenan, hienonnettujen mantelien ja hyvän leivän kera.
Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso resepti »Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Katso resepti »Tomaattipohjaista tofu-kasviskastiketta täydentää keskitäyteläisen ranskalaispunaviinin hyvä hapokkuus. Myös punaviini toimii tofuruoan kanssa, kunhan viini ei ole liian voimakas.
Katso resepti »Tämä ranskalainen pataruoka cassoulet on valmistettu artisokasta ja pavuista ja se nautitaan basilikasta tehdyn pistoua-kastikkeen sekä raikkaan ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa. Tutustu keittiömestari Ina Niinikedon ohjeeseen.
Katso resepti »