Marokkolainen kasvispata munakoisolla ja kikherneillä

Tämä herkullinen kasvisruokaohje on täynnä mausteita ja makua.

logo

4

logo

1 h 0 min

Yhä useampi valitsee syödä enemmän kasvisruokaa ja on tietoisempi siitä, mitä laittaa lautaselleen. Tämä kasvispata on maustettu inkiväärillä, kanelilla, kuminalla ja paprikalla ja aavistuksella sahramia. Mausteet yhdessä vihannesten, rusinoiden makeuden ja mantelien rapeuden kanssa tekevät siitä kokeilemisen arvoisen!

Kasvispata marokkolaisilla mauilla

AINEKSET

  • 1 munakoiso

  • öljyä

  • 1 keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 cm tuoretta inkivääriä

  • 1/2 g sahramia

  • 1 tl jauhettua kuminaa

  • 2 kanelitankoa

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 2 pakkausta murskattuja tomaatteja (à 390 g)

  • n. 2 dl vettä

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • n. 220 g valutettuja kikherneitä valmispakkauksesta (tai keitä etukäteen itse kuivatuista kikherneistä)

  • 1 dl rusinoita

  • 100 g manteleita

  • 1 granaattiomena

  • suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa munakoiso paloiksi. Suolaa ja lorauta päälle vähän öljyä. Paahda uunissa noin 30 minuuttia 175°C:ssa. Sekoita puolessa välissä paistoaikaa.

    2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pehmeäksi keskilämmöllä padassa pienessä määrässä öljyä.

    3. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää se pataan yhdessä sahramin, kuminan, kanelin, paprikajauheen ja tomaattipyreen kanssa. Anna kaiken hautua pari minuuttia.

    4. Lisää murskatut tomaatit, vesi, liemikuutiot, kikherneet ja rusinat.

    5. Lisää uunissa paahdettu munakoiso. Anna porista noin 20 minuuttia ja lisää vettä tarvittaessa, jos pata muuttuu liian paksuksi.

    6. Hienonna mantelit veitsellä leikkuulautaa vasten karkeaksi rouheeksi. Säästä 1/3 koristelua varten ja sekoita loput valmiiseen pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    7. Tarjoile kasvispata riisin, granaattiomenan, hienonnettujen mantelien ja hyvän leivän kera.