Resepti: Tara Junker
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
1 kesäkurpitsa
1 nippu mangoldia
1 valkosipulikynsi
60 g pinjansiemeniä
350 g pastaa (esim. capelli d´angelo)
keitinveteen: 2 tl suolaa per 1 l vettä
2 tl vastajauhettua mustapippuria
25 g voita
3 dl (150 g) raastettua parmesaania + lisää tarjoiluun
70 g rucolaa
suolaa
oliiviöljyä
Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja mangoldit ja valkosipuli pieneksi. Paista öljylorauksessa, kunnes kesäkurpitsa on kypsä ja mangoldi pehmeä. Laita sivuun.
Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun.
Keitä pasta al denteksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
Paahda vastajauhettuja pippureita kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sulaa. Nosta pasta suoraan pannulle ja mittaa mukaan noin 3 dl keitinvedestä. Lisää myös parmesaani ja sekoita kunnes juusto sulaa ja vesi imeytyy.
Sekoita pasta, vihannekset ja rucola isolle tarjoiluvadille. Viimeistele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja mustapippurilla.
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Katso resepti »Tutustu ranskalaiseen LYV-viiniin. Katso myös vinkit, miten hyödyntää kaunis lasikorkkinen pullo, kun viini on nautittu.
Lue lisää »Roseeviinin suosio on kasvanut huimasti. Sitä valmistetaan lähes jokaisessa viinimaassa, mutta tietyt alueet ovat tulleet tunnetuksi roseeviini-spesialisteina. Kukaan ei tee roseeviiniä yhtä suurella tunteen palolla kuin Ranska.
Lue lisää »