Mangoldi cacio e pepe

Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu!

Mangoldi cacio e pepe
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 nippu mangoldia

  • 1 valkosipulikynsi

  • 60 g pinjansiemeniä

  • 350 g pastaa (esim. capelli d´angelo)

  • keitinveteen: 2 tl suolaa per 1 l vettä

  • 2 tl vastajauhettua mustapippuria

  • 25 g voita

  • 3 dl (150 g) raastettua parmesaania + lisää tarjoiluun

  • 70 g rucolaa

  • suolaa

  • oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja mangoldit ja valkosipuli pieneksi. Paista öljylorauksessa, kunnes kesäkurpitsa on kypsä ja mangoldi pehmeä. Laita sivuun.

    2. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun. 

    3. Keitä pasta al denteksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.

    4. Paahda vastajauhettuja pippureita kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sulaa. Nosta pasta suoraan pannulle ja mittaa mukaan noin 3 dl keitinvedestä. Lisää myös parmesaani ja sekoita kunnes juusto sulaa ja vesi imeytyy.

    5. Sekoita pasta, vihannekset ja rucola isolle tarjoiluvadille. Viimeistele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja mustapippurilla.

Tara Junker

Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin>