Karamellipannacotta

Valmista vegaaniseen mantelimaito-pannacottaan herkullinen kookoskinuski, joka tuo paahteisen karamellin maun ja tekee jälkiruoasta näyttävän.

Karamellipannacottan ohje
Karamellipannacottan ohje

Tiesitkö? Kaikki Codorniu-cavat ovat vegaanisia eli niiden kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

PANNACOTTA

AINEKSET

  • 1 tl agar agar -jauhetta

  • 2 rkl vettä

  • 1 vaniljatanko

  • 6 dl mantelimaitoa

  • ½ dl sokeria

  • annos kookoskinuskia tai 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

  • karpaloita

  • pieni rosmariinin oksa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita agar agar -jauhe 2 ruokalusikalliseen vettä.

    2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sen sisältä. Lisää sekä vaniljansiemenet että vaniljatanko kattilaan mantelimaidon ja sokerin kanssa ja kiehauta seos.

    3. Lisää seokseen turvonnut agar agar ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia. Nosta kattila sitten levyltä ja anna jäähtyä. Poista vaniljatanko.

    4. Lusikoi neljän lasisen jälkiruokamaljan pohjalle 1 rkl kookoskinuskia. Jaa pannacotta laseihin kookoskinuskin päälle. Nosta maljat jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoilua.

    5. Koristele karpaloilla ja rosmariinin oksalla. Jos valmistat pannacottaa keväällä, voit käyttää koristeluun esim. kuusenkerkkiä.

KOOKOSKINUSKI

AINEKSET

  • 400 ml (1 tlk) kookoskermaa

  • 1 dl kookossokeria tai demerara-sokeria

  • 1 vaniljatanko / ½ tl vaniljajauhetta

  • hyppysellinen sormisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kookoskerma ja -sokeri kasariin. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa puoliksi ja kaavi vaniljansiemenet sen sisältä kasariin. Lisää myös puolitettu vaniljatanko sekaan. Kiehauta seos ja laske lämpötilaa sitten matalalle keskilämmölle.

    2. Sekoittele vispilällä tasaisin väliajoin, jotta seos ei palaisi pohjaan. Jatka näin noin puoli tuntia, kunnes seos on muuttunut paksuksi ja kinuskiseksi.

    3. Lisää sekaan lopuksi pieni hyppysellinen sormisuolaa.

    4. Purkita kinuski puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä viileässä. Kinuski säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

VEGE Talvi, Hanna Stolt, Readme.fi 2017

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.

Tutustu VEGE Talvi -kirjaan>