Syyssoiden pavlova

Syksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalo- tai puolukkakruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii puolimakea tai makea kuohuviini.

Syyssoiden pavlova + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

POHJA

AINEKSET

  • 6 munanvalkuaista

  • hyppysellinen suolaa

  • 2 dl erikoishienoasokeria

  • 2 dl tomusokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl valkoviinietikkaa

  • 2 tl Maizenaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi kuivassa kulhossa. Sekoita sokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja Maizena.

    2. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten. Kypsennä pavlovaa ensin 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.

TÄYTE

AINEKSET

  • 3 dl kuohukermaa

  • 2 dl valmista kinuskikastiketta

  • 5 dl jäisiä karpaloita tai puolukoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta desillä kinuskikastiketta.

    2. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja ripottele karpalot tai puolukat vaahdon pinnalle.

    3. Tee lopusta kinuskikastikkeesta raitoja kakun pinnalle. Tarjoa heti.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen