Suomalainen pannacotta ja kesämarjakeitto
Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
Katso resepti »Syksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalo- tai puolukkakruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii puolimakea tai makea kuohuviini.
6 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoasokeria
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl Maizenaa
Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi kuivassa kulhossa. Sekoita sokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja Maizena.
Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten. Kypsennä pavlovaa ensin 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
3 dl kuohukermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
5 dl jäisiä karpaloita tai puolukoita
Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta desillä kinuskikastiketta.
Lusikoi vaahto kakun keskelle ja ripottele karpalot tai puolukat vaahdon pinnalle.
Tee lopusta kinuskikastikkeesta raitoja kakun pinnalle. Tarjoa heti.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
Katso resepti »Tämä raikkaan kylmä Frozen drinkki on matala-alkoholisempi mukaelma Frozen Strawberry Margarita -klassikkodrinkistä. Mansikkainen Fresita kuohuviini ja jäiset meloninpalat tuovat lempeää makeutta.
Katso resepti »Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
Katso resepti »Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
Katso resepti »