Ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen juustokakku hurmaa loppuvuoden juhlissa ja korvaa juustolautasen. Täyteläinen suolainen juustokakku tarjoillaan lämpimien glögirypäleiden kanssa.
Tämä jouluinen juustokakku saa suolaista makua sinihomejuustosta ja makeutta glögimarinoiduista rypäleistä. Ihana suolaisen ja makean liitto, jota täydentää tietenkin höyryävä Blossa-glögi!
100 g voita
200 g digestivekeksejä
50 g pähkinöitä (jos allergisia niin laita vain keksimurua)
1 tl kuivattua rosmariinia
500 g maustamatonta tuorejuustoa
3 isoa kananmunaa
noin 150 g sinihomejuustoa muruina
1/2 tl mustapippuria
Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sulata voi ja hienonna keksit sekä pähkinät blenderissä. Lisää rosmariini keksi-pähkinämuruun ja sekoita sulaan voihin.
Painele keksipohja vuoan pohjalle sekä reunoille. Jätä sivuun.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Notkista tuorejuusto vatkaten kulhossa. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Lisää pippuri ja sinihomejuustomuru ja kääntele tasaiseksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä, jos se on tarpeen.
Anna jäähtyä ja tarjoile kakku hieman lämpimänä glögirypäleiden (ks. ohje alla) ja kuuman glögin kanssa.
1 rasia tummia viinirypäleitä
1 dl Blossa alkoholiton glögiä
ripaus sormisuolaa
1 tl kanelia tai 1 kanelitanko
1 rosmariinin oksa
Huuhtele ja kuivaa viinirypäleet.
Laita viinirypäleet uunin kestävään vuokaan ja kaada glögi päälle. Pyörittele rypäleet glögissä ja ripottele päälle sormisuolaa, kanelia ja laita rosmariinin oksa päälle.
Nosta vuoka uuniin ja paahda rypäleitä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes rypäleet ovat hieman rypistyneet.
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen jouluherkkuun!
Katso reseptiAnna Blossa 25 -vuosikertaglögille ylellinen vivahde sitruunalla maustetulla kermavaahdolla.
Katso reseptiValmista glögi sour -drinkki joko alkoholillisena tai alkoholittomana. Katso ohje ja ihastu!
Katso reseptiGlögi Spritz -drinkki valmistetaan viinipohjaisesta Blossa-glögistä ja kuohuviinistä. Löydät molemmat näppärästi ruokakauppojen valikoimasta. Katso superhelppo ohje!
Katso resepti