Blossa 25 -glögi sitruunakermalla

Anna Blossa 25 -vuosikertaglögille ylellinen vivahde sitruunalla maustetulla kermavaahdolla.

Blossa 25 glögi sitruunakermalla
logo

1

logo

0 h 10 min

Sopivatko glögi ja kermavaahto yhteen? Tämä ohje kannattaa testata! Blossa 25 -vuosikertaglögi sisältää muun muassa sitruunaa, joten tässä lämpimässä drinkkiohjeessa kermavaahto on maustettu samalla sitrushedelmällä.

Blossa 25 sitruunakermalla

AINEKSET

  • Blossa 25

  • 3 dl vispikermaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta (vain uloin kellertävä osa, ei valkoista osaa)

VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada vispikerma kulhoon ja aloita vatkaaminen, kunnes kermasta tulee kuohkeaa mutta ei täysin jämäkkää.

    2. Kun kerma alkaa kuohkeutua, lisää joukkoon sokeri. Jatka vatkaamista varovasti, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet.

    3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Ota vain uloin, värillinen osa kuorta, sillä valkoinen osa on kitkerää.

    4. Kääntele sitruunankuoriraaste varovasti kermavaahdon joukkoon käyttäen nuolijaa.

    5. Lämmitä glögi ja kaada kauniisiin laseihin. Lusikoi sitruunakermavaahtoa päälle ja tarjoile heti. Kerma sulaa hieman ja antaa glögille raikkaan sitruunaisen säväyksen.