Parhaat glögit ruokakaupoista – markettiglögit viiniraadin maistossa
Viiniraati arvioi ruokakauppojen 8 % glögivalikoimaa. Tutustu ja löydä oma glögisuosikkisi!
Lue lisää »Katso kauden glögit! Glögiä voit nauttia niin lämpimänä kuin kylmänä.
Tutustu alempaa glögisuosituksiin, vinkkeihin glögin käytöstä sekä erilaisiin ruokaohjeisiin glögille ja glögidrinkkiohjeisiin.
Suodattimet
Viiniraati arvioi ruokakauppojen 8 % glögivalikoimaa. Tutustu ja löydä oma glögisuosikkisi!
Lue lisää »Blossan vuoden 2024 vuosikertaglögin maussa aistii viskin vivahteita ja aavistuksen merilevää. Odotettu uutuus on saatavilla Alkoista 26.9.2024 alkaen.
Lue lisää »Glühweinia nautitaan saksankielisissä maissa, kun taas glögi on suosittu talvijuoma Pohjoismaissa. Mikä näitä kahta juomaa yhdistää?
Lue lisää »Nappaa vinkit glögin tarjoiluun ja luo mukava ja rento glögi-ilta!
Lue lisää »Millaisia ovat suomalaisten glögisuosikit? Tutustu Perinteiseen Punaviiniglögiin ja Tähtiglögi Luomuun sekä niiden eroavaisuuksiin.
Lue lisää »Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Hehkuviini ja Perinteinen Punaviiniglögi ovat kuuluneet suomalaisiin glögiperinteisiin useita vuosikymmeniä.
Lue lisää »Mitä oikein on klassinen Hehkuviini, jota saa Alkon valikoimasta ympäri vuoden? Anora-juomatalon asiantuntija Markus Hannula vinkkaa.
Lue lisää »Glögi kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma glögiskumppa!
Lue lisää »Tänä vuonna Blossa tekee makumatkan New Orleansiin ja inspiroituu kaupungista, jonka legendaarisen French Quarterin baareissa ja kaduilla värähtelee jazz.
Lue lisää »Miten kauan glögi säilyy hyvänä avaamattona? Näillä Blossan Chief Blender Åsa Orsvärnin vinkeillä varmistat glögisi säilyvyyden laadukkaana mahdollisimman pitkään. Lue myös mikä on pahinta mitä glögille voi tehdä.
Lue lisää »Blossa 21 Valencia on aromikas yhdistelmä perinteisiä glögimausteita ja appelsiinin makeaa raikkautta. Vuosikertaglögi on saanut inspiraationsa Espanjan Valenciasta. Tutustu glögin käyttövinkkeihin!
Lue lisää »Blossa-glögin valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä. Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää vuosikertaglögin makuelämys.
Lue lisää »Viinipohja tuo glögiin rakennetta ja runkoa, jouluiset mausteet makumaailmaa ja sokeri täyteläisyyttä. Tutustu mistä glögi on tehty!
Lue lisää »Alkoholillinen ja alkoholiton glögi resepti ovat lähes samanlaisia. Glögi reseptin neuvoo viiniasiantuntija Mikael Karttunen – katso vinkit!
Lue lisää »Vuoden 2020 Blossa-vuosikertaglögi kätkee sisälleen vihreää teetä, minttua ja perinteisiä glögimausteita. Löydät sen Alkoista vuoden loppuun saakka. Tutustu Blossa 20 Myntathén makumaailmaan ja käyttövinkkeihin!
Lue lisää »Helsingin Sanomien ja Soppa365:n raati maistoi 34 alkoholitonta glögiä 18.11.2020. Yksi ansaitsi täydet viisi tähteä – Blossa Ekologisk Alkoholfri Glögg.
Lue lisää »Luulitko että glögi on vain joulunajan juoma? Ei enää – nykyisin glögilasi nousee monien huulille jo alkusyksystä pitkälle kevät-talveen. Joko kylmänä tai lämpimänä juomana, tutustu glögin monipuolisuuteen!
Lue lisää »Voiko glögiä lämmittää vedenkeittimessä? Miten kuumaksi glögi lämmitetään? Glögin valmistus on helppoa, kun muistat nämä tärkeät glögin lämmitykseen liittyvät vinkit.
Lue lisää »Jäikö joulusta yli glögiä, jota et jaksa enää juoda sellaisenaan. Katso vinkit glögin hyötykäyttöön!
Lue lisää »Millainen on hyvä glögidrinkki? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.
Lue lisää »Glögin terästys on yleinen tapa nostattaa perinteisen glögin makumaailmaa. Mutta millä terästää glögi? Katso helpot vinkit!
Lue lisää »Passionhedelmästä ja hibiskuksen kukista makunsa saava vuosikertaglögi Blossa 19 sopii jäiden kanssa aurinkoisen talvipäivän juomaksi. Tutustu erilaisiin Blossa 19 käyttövinkkeihin!
Lue lisää »Blossa 19 Aloha -vuosikertaglögi on hakenut inspiraationsa Havaijilta. Valkoviinipohjainen glögi kätkee sisälleen muun muassa passionhedelmää ja hibiskuksen kukkaa. Miksi juuri ne on valikoitu mukaan?
Lue lisää »Kauniin korallinpunainen Blossa 19 Aloha on saanut inspiraation Havaijilta. Muun muassa hibiskus-kukkaa sisältävää glögiä voi nauttia sekä sellaisenaan että lämmitettynä. Saatavana Alkoista 7.10.2019 alkaen.
Lue lisää »Glögit ja muut kuumat juomat, kuten hehkuviini ja itse keitetyt mausteviinit, sopivat viileiden iltojen lämmikkeeksi vuoden ympäri. Jäähdytettynä glögi sopii myös ainesosaksi drinkkeihin, booleihin ja leivonnaisiin.
Lue lisää »Blossan alkoholiton käsityöläisglögi on kunnianosoitus pohjoismaiselle käsityöläisperinteelle. Blossa Svarta Vinbär Alkoholfri Glögg 2018 -glögillä kunnioitetaan tuhatvuotista ruotsalaista kirjontataidetta.
Lue lisää »Perinteiseksi joulujuomaksi mielletty glögi ja muut kuumat juomat ovat viime vuosina vallanneet jatkuvasti jalansijaa myös glögikauden eli joulunalusajan ulkopuolelta.
Lue lisää »Vuosikertaglögi Blossa 18 on hyvin monikäyttöinen juoma, joka sopii esimerkiksi viilennettynä aperitiiviksi. Millaisena sinä nautit Blossan mieluiten? Tutustu erilaisiin vinkkeihin!
Lue lisää »Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.
Katso resepti »Tummasta suklaasta valmistettujen joulukonvehtien mausteena on glögi.
Katso resepti »Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
Katso resepti »Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.
Katso resepti »Glögit ovat suosittuja talvijuomia Pohjoismaissa ja glögin juominen on ollut perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa? Aidon ja oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää vain täyteläinen rakenne.
Viinipohjainen glögi eli ruotsiksi vinglögg määritellään virallisesti niin, että glögissä tulee olla mausteina neilikkaa tai/ja kanelia. Glögi-pohjan tulee olla valko- tai punaviiniä ja alkoholipitoisuus vähintään 7 %. Valkoviinistä valmistettu glögi tulee merkitä sanalla vitt tai valkoinen.
Glögit kannattaa nauttia paitsi perinteisesti lämpiminä, myös kylminä - tai tehdä glögistä herkullinen glögi drinkki. Katso glögi spritz -ohje. Katso myös vinkit glögin valmistukseen.