Glögit

Glögiä voit nauttia niin lämpimänä kuin kylmänä. Tutustu glögisuosituksiin, vinkkeihin glögin käytöstä sekä erilaisiin ruokaohjeisiin glögille ja glögidrinkkiohjeisiin.

Tuotteet


Blossa_roseepulloja

Glögi sopii syksyn aloittajaksi


Luulitko että glögi on vain joulunajan juoma? Ei enää – nykyisin glögilasi nousee monien huulille jo alkusyksystä pitkälle kevät-talveen. Joko kylmänä tai lämpimänä juomana, tutustu glögin monipuolisuuteen!

Lue lisää »

Katso ohjeita

Glögi on suosittu talvijuoma Pohjoismaissa ja glögin juominen on ollut perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa? Aidon ja oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää vain täyteläinen rakenne.

Viinipohjainen glögi eli ruotsiksi vinglögg määritellään virallisesti niin, että glögissä tulee olla mausteina neilikkaa tai/ja kanelia. Glögi-pohjan tulee olla valko- tai punaviiniä ja alkoholipitoisuus vähintään 7 %. Valkoviinistä valmistettu glögi tulee merkitä sanalla vitt tai valkoinen.

Glögi kannattaa nauttia paitsi perinteisesti lämpimänä, myös kylmänä - tai tehdä glögistä herkullinen glögi drinkki. Katso glögi spritz -ohje. Katso myös vinkit glögin valmistukseen.