Tuunaa glögistä herkullinen drinkki tai booli

Rommiglögi, viskiglögi tai ginglögi? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin tai boolin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.

Tuunaa glögistä herkullinen cocktail

Millaisten juomien kanssa glögiä kannattaa miksata?

– Runsaan mausteisuutensa ja makeutensa ansiosta glögi kestää yllättäviäkin makuja seurassaan. Glögi lämmitetyn omenasiiderin kera tai glögistä ja kuohuviinistä tehty tervetuliaisjuoma ovat hyviä esimerkkejä glögin monipuolisuudesta, Mikael neuvoo.

Glögi Spritz

Kokeile esimerkiksi yhdistää Blossa Vinglögg -punaviiniglögiä ja puolikuivaa kuohuviiniä. Kaada jääkaappikylminä molempia kuohuviinilasiin suhteessa 50/50 ja sekoita varovasti lusikalla.

Rommiglögi, viskiglögi ja ginglögi

Mikael rohkaisee kehittelemään omia persoonallisia glögicocktail-reseptejä. Glögin runsas maku takaa, että suurin osa ainesosista sopii sen kanssa yhteen.

Rommiglögi, viskiglögi ja ginglögi kannattaa valmistaa varovaisesti ettei juomasta tule liian vahvaa. Lorauta siis glögimukillisen joukkoon esimerkiksi 4 cl snapsilasillisen verran. Käytä silloin mieluiten pohjana alkoholitonta Blossa Alkoholfri -glögiä. Se tuo terästettyyn glögiin sopivaa täyteläisyyttä, sillä tavallisesta rypälemehusta valmistetut glögit ovat maultaan melko laimeita.

Vuosia baarimestarina ja valmentajana toiminut Mikael ei omien sanojensa mukaan ole koskaan onnistunut yhdistämään glögiä makuun, joka ei toimisi sen kanssa ollenkaan. Ainoastaan makeuden ja runsaan alkoholipitoisuuden kanssa hän suosittelee olemaan tarkkaavainen.

Älä tee liian makeaa glögidrinkkiä

– Glögi on itsessään makeaa, joten kannattaa välttää sen sekoittamista todella sokeripitoisiin ainesosiin. Jos tarjoilee glögicocktailin kuumana, alkoholipitoisuutta voi ja kannattaa vähentää käyttämällä alkoholitonta glögiä kuten viinipohjaista Blossa Alkoholfri -glögiä, josta alkoholi on huolellisesti poistettu. Lämpimissä glögidrinkeissä alkoholi maistuu voimakkaammin kuin kylmissä.

Tutustu glögidrinkkien ja -boolien ohjeisiin.