Glögidrinkit - Tuunaa glögistä herkullinen drinkki

Millainen on hyvä glögidrinkki? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.

Tuunaa glögistä herkullinen cocktail

Millaiset glögidrinkit ovat hyviä?

– Runsaan mausteisuutensa ja makeutensa ansiosta glögi kestää yllättäviäkin makuja seurassaan. Glögi lämmitetyn omenasiiderin kera tai glögistä ja kuohuviinistä tehty tervetuliaisjuoma ovat hyviä esimerkkejä glögin monipuolisuudesta, Mikael neuvoo.

Glögi Spritz – kylmä glögidrinkki

Kokeile esimerkiksi yhdistää Blossa Vinglögg -punaviiniglögiä ja puolikuivaa kuohuviiniä. Kaada jääkaappikylminä molempia kuohuviinilasiin suhteessa 50/50 ja sekoita varovasti lusikalla.

Lämmin glögidrinkki

Mikael rohkaisee kehittelemään omia persoonallisia glögidrinkki-reseptejä. Glögin runsas maku takaa, että suurin osa ainesosista sopii sen kanssa yhteen.

Rommiglögi, viskiglögi ja ginglögi kannattaa valmistaa varovaisesti ettei juomasta tule liian vahvaa. Lorauta siis glögimukillisen joukkoon esimerkiksi 4 cl snapsilasillisen verran. Käytä silloin mieluiten pohjana alkoholitonta Blossa Alkoholfri -glögiä. Se tuo terästettyyn glögiin sopivaa täyteläisyyttä, sillä tavallisesta rypälemehusta valmistetut glögit ovat maultaan melko laimeita. Lue lisää terästetystä glögistä.

Vuosia baarimestarina ja valmentajana toiminut Mikael ei omien sanojensa mukaan ole koskaan onnistunut yhdistämään glögiä makuun, joka ei toimisi sen kanssa ollenkaan. Ainoastaan makeuden ja runsaan alkoholipitoisuuden kanssa hän suosittelee olemaan tarkkaavainen.

Älä tee liian makeaa glögidrinkkiä

– Glögi on itsessään makeaa, joten kannattaa välttää sen sekoittamista todella sokeripitoisiin ainesosiin. Jos tarjoilee glögicocktailin kuumana, alkoholipitoisuutta voi ja kannattaa vähentää käyttämällä alkoholitonta glögiä kuten viinipohjaista Blossa Alkoholfri -glögiä, josta alkoholi on huolellisesti poistettu. Lämpimissä glögidrinkeissä alkoholi maistuu voimakkaammin kuin kylmissä.

Tutustu glögidrinkkien ja -boolien ohjeisiin.