Terästetty glögi – kurkkaa erilaiset vinkit glögin terästykseen

Glögin terästys on yleinen tapa nostattaa perinteisen glögin makumaailmaa. Mutta millä terästää glögi? Katso helpot vinkit!

glögipannu pöydällä

Tavallisimmin glögi terästetään laadukkaalla väkevällä alkoholilla kuten konjakilla, rommilla tai vodkalla. Terästys antaa glögille syvyyttä ja makua, toki myös enemmän alkoholiprosentteja.

– Glögipohjana kannattaa käyttää laadukasta alkoholillista tai alkoholitonta punaviiniglögiä kuten Blossa Vinglöggia. Se antaa glögille täyteläisyyttä, joka uupuu tavallisista mehupohjaisista glögeistä. Näin väkevän alkoholin aromit sulautuvat paremmin eikä terästetystä glögistä tule liian terävän makuista, vinkkaa Anoran baarimestari ja viiniasiantuntija Markus Sillanpää.

Terästetty glögi – rommiglögi, viskiglögi tai ginglögi?

Glögin terästykseen kannattaa kokeilla rohkeasti perinteisen vodkan tai konjakin lisäksi rommia, viskiä tai giniä. – Gin sopii erityisesti vaaleaan glögiin – valitse mieluiten modernimpi gin, jossa on perusmausteiden eli katajanmarjan ja sitruksen lisäksi myös muita mausteita. Oma suosikkini on tyrnillä maustettu gin, Markus kertoo.

– Maustetut viskiliköörit kuten kaneliviskilikööri tai omenaviskilikööri tuovat glögin terästykseen mukavaa täyteläisyyttä niiden sisältämien mausteiden ja sokerin ansiosta. Ne ovat myös alkoholimäärältään miedompia perusviskiin verrattuna.

Punaiseen glögiin toimii kaneliviskilikööri, joka korostaa jouluisia mausteita – kaneli sopii erittäin hyvin joulun aikaan. Omenaviskilikööri sopii punaisen glögin lisäksi erittäin hyvin vaaleaan glögiin ja tuo aromeihin hedelmäisyyttä ja raikasta hapokasta omenaa.

Muista kohtuullisuus glögin terästyksessä ja lorauta pari desin glögimukillisen joukkoon esimerkiksi 4 cl snapsilasillisen verran.

– Paras glögin terästäjä perusväkevistä on mielestäni tumma rommi, joka tuo mukavaa vaniljaista ja karamellista aromimaailmaa glögiin.

Tutustu myös, millainen on hyvä punaviinipohjainen glögiresepti.