Glögi sour

Valmista glögi sour -drinkki joko alkoholillisena tai alkoholittomana. Katso ohje ja ihastu!

Gllögisour

Glögi sopii erinomaisesti sour drinkkiin, koska siinä on valmiiksi jo hyvin sokeria. Käytä glögi sour -drinkissäsi ehdottomasti viinipohjaista glögiä kuten Blossa Vinglögg, mikä takaa makujen runsauden ja rakenteen.

Jos haluat glögisour-drinkkiisi runsaamman vaahdon ja kuohkean rakenteen, lisää noin puolikas kananmunan valkuainen – se vaatii erityisen voimakkaan ravistamisen shakerilla. Cocktail-baarit käyttävät usein vegaanista vaahdottajaa eli Foamee tai Fee foam -vaahtouutetta.

Glögi sour ohje

AINEKSET

  • 8 cl Blossa luomu vinglögg (alkoholillinen 10 % tai alkoholiton)

  • 2 cl sitruunamehua

  • 1 cl Agavesiirappia

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita shaker lähes täyteen jäitä ja lisää glögi, sitruunamehu ja agavesiirappi. Voit käyttää shakerin sijaan myös esimerkiksi puhdasta isompaa hillopurkkia, jossa on tiivis kansi.

    2. Ravista voimakkaasti.

    3. Avaa shaker ja kaada siivilän läpi varovasti lasiin.

Jos käytät vaahtouutetta tai kananmunan valkuaista, tee ensin kuivaravistus eli eli sheikkaa kaikki ainekset shakerissa ilman jäitä ja lisää sen jälkeen jäät ja ravista uudelleen.

Tiesitkö? Sour on aina ravistettu lyhyt cocktail, joka useimmiten tarjotaan on the rocks lasista, joskus myös jalallisesta lasista. Sour tarjotaan joko jäiden tai yhden isomman jääpalan kanssa (on the rocks lasi) tai ilman jäitä (jalallinen lasi).