Glögikuohuviini x 3 - tai tee oma versiosi glögikuohuvasta

Glögi-kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma drinkkisi!

Blossa_Classic_Red_glogikuohuviini

Raikkaat ja kuplivat, erittäin kylmänä nautittavat glögikuohuviinit ovat yhä suosituimpia pikkujoulujuomia tai joulun aperitiiveja. Kokosimme glögikuohuviinivinkit talvikauteen 2022.

Blossa Sparkling & Spices Red - klassinen punainen glögikuohuviini

Makea ja mukavan kirsikkainen punaviinipohjainen Blossan glögikuohuviini on tämän kauden uutuus Alkoissa kautta maan. 8 % alkoholia sisältävän Blossa-kuohuviinin makumaailmassa on aitoa kanelia sekä aavistus neilikkaa ja kardemummaa. Nauti hyvin viilennettynä.

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg - alkoholiton glögikuohuva

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg

Espanja

7,99 €

Glöet Alkoholiton glögikuohuviini sisältää tuttuja jouluisia makuja, kuten neilikkaa, kardemummaa ja appelsiinin kuorta. Puolimakeassa maussa aistii raikasta appelsiiniä ja kevyttä mausteisuutta. Saatavilla valituista K- ja S-ryhmän ruokakaupoista.

Glöet Gold Sparkling & Spices - kaunis vaalea glögikuohuva

Vaaleaan tämän vuoden uutuuteen Glöet Gold -glögikuohuviiniin on lisätty ruusukultaista glitteriä ja maustettu sahramilla. Uutuus-glögikuohuviinin mausta löytyy sahramin lisäksi tuttuja jouluisia mausteita, kuten neilikkaa, kanelia ja sitruksia. Pulloa pyörittäessä pohjalla olevat ruusukultaiset hiput alkavat pyöriä ja juoma muuttuu upean leikkisäksi. Tarjoile juoma erittäin kylmänä ja joukkoon voit lisätä pomeranssinkuorta tai limen siivun.

Glögikuohuviini - näin teet oman versiosi

Itse tehdyn glögikuohuviinin pohjana kannattaa käyttää laadukasta ja mahdollisimman intensiivistä glögiä tai glögitiivistettä. Kuohuviininä kannattaa käyttää laadukasta, mutta edukasta cavaa esim Codorniu. Perinteisellä kuohuviinimenetelmällä valmistetuissa cavoissa on pidempään kestävämmät kuplat kuin esimerkiksi tankkikäymismenetelmällä valmistetuissa proseccoissa.

Kokeile itse sopivaa glögi ja kuohuviinisuhdetta esim 1/2 osa glögiä ja 1/2 osa kuohuviiniä, tai 1/3 osa glögitiivistettä ja 2/3 osa kuohuviiniä.

Mansikkaisen glögikuohuviini:

  • 6 cl alkoholitonta Blossa-glögiä

  • 6 cl Fresita -kuohuviiniä

  1. Viilennä Blossa-glögi ja Fresita-kuohuviini jääkaapissa useamman tunnin ajan.

  2. Kaada kuohuviinilasiin puolet Blossaa ja puolet Fresitaa.

  3. Koristele halutessasi esim. tähtianiksella.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>