Glögikuohuviini x 3 - tai tee oma versiosi glögikuohuvasta

Kuohuviiniglögi on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma drinkkisi!

Glöet_glögikuohuviinit

Glögi ja kuohuviini sopivat ihanasti yhteen joulun ajan aperitiiviksi! Raikkaat ja kuplivat, erittäin kylmänä nautittavat glögikuohuviinit ovat yhä suosituimpia pikkujoulujuomia. Kokosimme glögikuohuviinivinkit talvikauteen 2023.

Glöet Rosé - vuoden 2023 uutuus kuohuviiniglögi

Talven juhlakauteen sopiva roseeviinipohjainen Glöet Rosé yhdistää glögimausteet ja kuohuviinin. Tarjoile kylmänä ja pienten alkuruokien seurana. Täydellinen yhdistelmä joulua juhlistaviin hetkiin.

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg - alkoholiton glögikuohuva

Glöet Alkoholiton glögikuohuviini sisältää tuttuja jouluisia makuja, kuten neilikkaa, kardemummaa ja appelsiinin kuorta. Puolimakeassa maussa aistii raikasta appelsiiniä ja kevyttä mausteisuutta. Saatavilla valituista K- ja S-ryhmän ruokakaupoista.

Glöet Gold Sparkling & Spices - kaunis vaalea glögikuohuviini

Vaaleaan Glöet Gold -glögikuohuviiniin on lisätty ruusukultaista glitteriä ja maustettu sahramilla. Uutuus-glögikuohuviinin mausta löytyy sahramin lisäksi tuttuja jouluisia mausteita, kuten neilikkaa, kanelia ja sitruksia. Pulloa pyörittäessä pohjalla olevat ruusukultaiset hiput alkavat pyöriä ja juoma muuttuu upean leikkisäksi. Tarjoile juoma erittäin kylmänä ja joukkoon voit lisätä pomeranssinkuorta tai limen siivun.

Glögikuohuviini - näin teet oman versiosi

Itse tehdyn glögikuohuviinin pohjana kannattaa käyttää laadukasta ja mahdollisimman intensiivistä glögiä tai glögitiivistettä. Kuohuviininä kannattaa käyttää laadukasta, mutta edukasta cavaa esim Codorniu. Perinteisellä kuohuviinimenetelmällä valmistetuissa cavoissa on pidempään kestävämmät kuplat kuin esimerkiksi tankkikäymismenetelmällä valmistetuissa proseccoissa.

Kokeile itse sopivaa glögi ja kuohuviinisuhdetta esim 1/2 osa glögiä ja 1/2 osa kuohuviiniä, tai 1/3 osa glögitiivistettä ja 2/3 osa kuohuviiniä.

Mansikkaisen glögikuohuviini:

  • 6 cl alkoholitonta Blossa-glögiä

  • 6 cl Fresita -kuohuviiniä

  1. Viilennä Blossa-glögi ja Fresita-kuohuviini jääkaapissa useamman tunnin ajan.

  2. Kaada kuohuviinilasiin puolet Blossaa ja puolet Fresitaa.

  3. Koristele halutessasi esim. tähtianiksella.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>