Glögikuohuviini x 3 - tai tee oma versiosi glögikuohuvasta
Kuohuviiniglögi on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma drinkkisi!
Lue lisää »Valmista itse glögi punaviinistä tai valkoviinistä sekä mausteista. Glögireseptin neuvoo viiniasiantuntija Mikael Karttunen.
Glögireseptiin kannattaa valita kohtalaisen tuhti viini, jota ei ole tammikypsytetty, sillä tammen aromit nousevat liikaa esille lämmityksen aikana.
Esimerkiksi 8-10 euroa maksavat ns. uuden maailman Shiraz-rypäleestä tehdyt viinit ovat sopivia kuten Chill Out Shiraz Cabernet Sauvignon Australia. Valkoviineistä kannattaa valita aromaattisempia rypäleitä kuten rieslingia sisältävä edullinen viini esimerkiksi Wine Tunes Rock n' Riesling 1 litran tetratölkissä.
Glögiin sopivia mausteita ovat esimerkiksi kanelitanko, neilikka, tähtianis, tuore inkivääri, kokonainen kardemumma ja sitrusten kuoret kuten appelsiini ja sitruuna.
Glögiin pitää lisätä riittävästi sokeria, noin 1 desilitra per yksi pullo (75 cl) viiniä, sillä kuumennettaessa viinin tanniinit korostuvat, jolloin sokeri tasapainottaa niitä ja tuo glögiin täyteläisyyttä. Tavallinen valkoinen hienosokeri tai ruokosokeri sopii hyvin. Kannattaa välttää mausteisempia sokereita kuten fariinia, joka ei sovi kovin hyvin glögin makumaailmaan.
Kaada kattilaan viini ja sokeri. Voit laittaa ensin hieman vähemmän sokeria ja lisätä sitä myöhemmin maun mukaan. Lisää kattilaan mausteet siivilässä tai suodatinteepussin sisällä.
Glögireseptissä pitää olla riittävästi sokeria, sillä kuumennettaessa viinin tanniinit korostuvat.
Lämmitä viini höyryäväksi, mutta älä kiehauta, jottei alkoholi ala haihtua. Ota liesi pois päältä, laita kansi päälle ja anna mausteiden vaikuttaa kattilassa ainakin puoli tuntia. Maistele välillä, miltä glögi maistuu ja jatka tarvittaessa mausteiden vaikutusaikaa.
Voit tehdä glögin etukäteen, säilyttää jääkaapissa maksimissaan viikon ja lämmittää vieraille tarpeen tullen. Tiesitkö, että myös colasta ja punaviinistä saa lämpimän glögityylisen juoman, sillä colasta löytyy paljon jouluisia mausteita. Tutustu ohjeeseen!
Kuohuviiniglögi on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma drinkkisi!
Lue lisää »Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Miten punaviiniä ja colaa voi sekoittaa samaan drinkkiin - kuulostaako erikoiselta? Anoran baarimestari Mikael Karttunen on kehittänyt Two Oceans Shiraz -punaviinistä ja colasta talven lämpimän hittidrinkin Lumicolan.
Lue lisää »Millainen on hyvä glögidrinkki? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.
Lue lisää »