5 yleisintä kysymystä glögistä

Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.

Blossa_pulloja_pöydällä_vierekkäin

Onko väliä, lämmitänkö glögin pannussa vai mikrossa?

Lämmitystavalla ei ole merkitystä maun kannalta, pääasia on ettei glögiä keitä, jottei alkoholi haihdu pois. Alkoholitontakaan glögiä ei kannata keittää kauaa, sillä silloin se alkaa vaikuttaa makuun. Lämmitystapa on enimmäkseen tunnelmakysymys ja monille ainoa oikea tapa on lämmittää glögi pannussa.

Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää?

Glögi kannattaa tarjoilla kuumana, muttei polttavan kuumana jottei suu pala. Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa, sillä alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa. Ota siis pannu pois liedeltä kun glögistä nousevat ensimmäisen höyryt.

Mitä kannattaa napostella glögin kanssa?

Voimakkaat juustot kuten suolainen sinihomejuusto sopii hyvin makean glögin kanssa.

Ota pannu pois liedeltä kun glögistä nousevat ensimmäisen höyryt jottei alkoholi ala haihtua.

Perinteinen yhdistelmä piparkakun kanssa tukee myös glögin jouluisia mausteita. Paahdetut vaahtokarkit toimivat myös glögin kanssa, jolloin yhdistelmä on erityisesti makean ystävien mieleen. Kurkkaa pistaasipipareiden ohje.

Kauanko glögi säilyy avattuna?

Viinipohjainen glögi, jossa on alkoholia kuten Blossa Vinglögg 10 % säilyy jääkaapissa avattuna jopa pari kuukautta, alkoholiton viinipohjainen glögi 2-4 viikkoa. Väkeväviiniglögi eli johon on lisätty viinin lisäksi myös väkevää alkoholia kestää avattuna jopa kolme kuukautta. Mehupohjaiset glögit suositellaan usein juotavaksi 3-4 päivän kuluessa avaamisesta.

Onko glögiin pakko lisätä manteleita ja rusinoita?

Lisukkeiden lisääminen on makuasia. Rusinat sopivat hyvin glögin makumaailmaan ja tuovat kuivattujen hedelmien aromeja, mutta samalla myös enemmän sokeria.

Jos tykkäät enemmän mantelin mausta, käytä mantelilastuja, sillä ne antavat enemmän makua kuin kokonaiset. Maku alkaa irrota lastuista noin 10 minuutin kuluttua. Mantelin aromimaailma tosin häivyttää glögin omien mausteiden makuja.

Vinkki glögin maustamiseen!

Appelsiininkuoren öljy tuo aromikasta raikkautta nimenomaan punaviinipohjaiseen glögiin. Leikkaa pestystä appelsiinistä pala kuorta ja purista kuoren pinnasta öljy joukkoon. Tämä pienikin määrä tuo glögiin runsasta appelsiinin aromia.

Voit myös laittaa glögin joukkoon appelsiinin viipaleen, joko tuoreena tai kuivattuna.

Vinkit antoi Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen.