Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!
Kumoa jääpalat tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi jäähileeksi.
Sekoita kulhossa keskenään glögi, sitruunankuori ja sokeri. Kaada tehosekoittimeen ja aja vielä tasaiseksi.
Tarjoile heti tai annostele tarjoilukulhoihin ja siirrä pakastimeen odottamaan. (Muista huomioida, että mitä pidempään seos on pakkasessa, sitä jähmeämmäksi se muuttuu.)
Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva
Riisipuuro kuuluu monen suomalaisen perheen jouluun. Tämä pehmeä puuro nautitaan ihanan pipari-glögikastikkeen kera! Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso reseptiRaikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso reseptiVichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso reseptiIhastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti