Ihanan tuore siika-omenatartar

Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.

Ihanan tuore siika-omenatartar
Ihanan tuore siika-omenatartar
logo

4 HLÖ

logo

0 h 15 min

Tartar

AINEKSET

  • 400 g graavisiikaa (osta valmiina tai graavaa itse)

  • 1 vihreä Granny Smith -omena

  • 2 rkl kapriksia

  • pieni nippu tilliä

  • 1–2 kevätsipulia hienonnettuna

  • n. 1 dl ranskankermaa

  • mustapippuria suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Siivuta graavisiika. Puolita siivut suupalan kokoisiksi paloiksi.

    2. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Silppua kapriksia hieman. Silppua myös suurin osa tillistä (jätä muutama oksa koristeluun).

    3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

    4. Viimeistele ennen tarjoilua muutamalla oksalla tilliä sekä halutessasi tilliöljyllä.

Tilliöljy

AINEKSET

  • 1 pieni nippu tilliä

  • 1½ dl rypsiöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen jäähtymään ja nosta sitten talouspaperin päälle ja painele kuivaksi.

    2. Lisää tilli sekä öljy tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes öljy alkaa muuttua vihreäksi. Kun öljy lämpenee koneen käydessä, tillin lehtivihreä sekoittuu siihen tasaisemmin.

Viola Virtamo

Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan >