Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Siivuta graavisiika. Puolita siivut suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Silppua kapriksia hieman. Silppua myös suurin osa tillistä (jätä muutama oksa koristeluun).
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Viimeistele ennen tarjoilua muutamalla oksalla tilliä sekä halutessasi tilliöljyllä.
Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen jäähtymään ja nosta sitten talouspaperin päälle ja painele kuivaksi.
Lisää tilli sekä öljy tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes öljy alkaa muuttua vihreäksi. Kun öljy lämpenee koneen käydessä, tillin lehtivihreä sekoittuu siihen tasaisemmin.
Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva
Chablis on 100-prosenttisesti Chardonnay-lajikkeesta valmistettu valkoviini samannimiseltä viinialueelta Ranskan Burgundista ja lähellä viinien aatelista samppanjaa. Ota Chablis haltuun!
Lue lisääNopea ja tyylikäs alkuruoka, jossa sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat täydellisesti Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Omena tuo annokseen kirpeää suutuntumaa.
Katso reseptiTämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso resepti