Sitruksinen kuha-omena-ceviche

Nopea ja tyylikäs alkuruoka, jossa sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat täydellisesti Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Omena tuo annokseen kirpeää suutuntumaa.

Sitruksinen kuha-omena-ceviche
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Cevichessä oleva hapokkuus vaatii myös viiniltä hapokkuutta, jota Sauvignon Blancista löytyy - täydellinen mätsi Leyda-viinitalon viinintekijän Viviana Navarreten raikkaalle ja aromaattisen herukkaiselle Sauvignon Blancille.

Kuha

AINEKSET

  • 400 g kuhafileitä nahattomana ja ruodottomana

  • ½ kirpeä omena

  • pieni punasipuli

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa kuhafileet n. 2 x 2 cm paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille.

    2. Kuutioi pieniksi sekä vihreä omena että punasipuli. Ripottele molemmat kuhan päälle vadille.

Kastike

AINEKSET

  • 1 dl sitruunamehua (n. 3 sitruunaa)

  • 1 dl mietoa oliiviöljyä

  • 3 rkl kalakastiketta

  • 3 rkl limenmehua (n. 1–1 ½ limeä)

  • ½ vihreä chili siivutettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lusikoi koko kastike kuhan, omenan ja sipulin päälle.

    2. Jätä tekeytymään noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

Lisäksi

AINEKSET

  • Tuoretta korianteria

  • Ohuita perunalastuja

  • (sormisuolaa tarjolle)

VALMISTUSOHJEET

    1. Viimeistele annos ennen tarjoilua korianterilla sekä perunalastuilla, jotka tuovat ihanaa suolaisuutta ja rapeutta annokseen. (Jokainen illallisvieras voi lisätä kalaan tarvittaessa oman maun mukaan vielä ripauksen suolaa.)

Viola Virtamo

Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin