Viinimaa yleinenmitali pokaali
Luomu
Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc
Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Kana ja KalkkunaLabel: Miedot juustotLabel: Aperitiivi

14,98 €

Löydä Alkosta

Uuden-Seelannin ensimmäisen Sauvignon Blanc –tuottajan klassinen luomuvalkoviini, joka voitti hopeaa Viinilehden Vuoden valkoinen luomuviini 2021 –kilpailussa ja sai täydet viisi tähteä ja LÖYTÖ –maininnan. Etiketissä oleva lumihiutale-merkki kertoo, milloin viini on sopivan viileä nautittavaksi.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Runsaasti hedelmää ja hienoista yrttimäisyyttä.

Väri

Hennon vihertävä.

Maku

Klassinen Marlboroughin Sauvignon Blanc, joka tuo veden kielelle. Täynnä trooppista hedelmää, aromaattista vihreää ananasta ja mustaherukan lehteä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen aperitiivi. Sopii mainiosti myös mietojen juustojen kanssa, kanan/kalkkunan ja vaalean kalan kanssa nautittavaksi. Etiketissä on nyt Chill –leima, jonka lumihiutalesymboli muuttuu siniseksi, kun viini on sopivan viileää ja valmis nautittavaksi (7 astetta).

Tarina

Viinissä käytetyt rypäleet tulevat Marlboroughin Wairau-joen alueelta. Wairaun laakso on yksi Marlboroughin parhaimmista viininviljelyalueista. Rypäleitä on käsitelty mahdollisimman vähän, jotta kaikki niiden upeat aromit ja maut on saatu talteen. Sen jälkeen kun rypäleet on puristettu hellästi tankkiin, viinin käyminen tehdään tavallista alhaisemmassa lämpötilassa, mikä mahdollistaa rypäleiden luonnollisen hedelmäisyyden esiintulon. Viini saa levätä hiivasakan päällä hieman pidempään, mikä lisää viinin rakennetta ja monimuotoisuutta.

Maa

Uusi-Seelanti

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

937057

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

New Zealand - Marlborough - Marlborough

Sokeripitoisuus

3 g/litra

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1023858


Katso ohjeita