Punajuurikeittoa ja pikkusyötävää
Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
AINEKSET
AINEKSET
1/2 kg tuoreita punajuuria
puolikas sipuli
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl punaviiniä
1 l kasvislientä
suolaa
pippuria
2 laakerinlehteä
ripaus muskottipähkinää
VALMISTUSOHJEET
Aloita kuorimalla punajuuret ja kuutioimalla ne.
Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Jatka kuullottamalla aineksia kattilassa pienen voinokareen kanssa.
Lisää joukkoon etikka ja punaviini sekä kasvisliemi ja mausteet.
Anna seoksen kiehua kattilassa hiljalleen kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Halutessasi voit koristella keittoannokset nokareella smetanaa, sekä käyttää lisäkkeenä esimerkiksi sinappisilakkaa, savustettua nieriää, mätiä tai munakasrullaa.