Mustajuuri-Vichysoisse
Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
1/2 kg tuoreita punajuuria
puolikas sipuli
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl punaviiniä
1 l kasvislientä
suolaa
pippuria
2 laakerinlehteä
ripaus muskottipähkinää
Aloita kuorimalla punajuuret ja kuutioimalla ne.
Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Jatka kuullottamalla aineksia kattilassa pienen voinokareen kanssa.
Lisää joukkoon etikka ja punaviini sekä kasvisliemi ja mausteet.
Anna seoksen kiehua kattilassa hiljalleen kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Halutessasi voit koristella keittoannokset nokareella smetanaa, sekä käyttää lisäkkeenä esimerkiksi sinappisilakkaa, savustettua nieriää, mätiä tai munakasrullaa.
Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso resepti »Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »Tässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso resepti »