Sulata voi kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää siivutettu sipuli sekaan ja kuullota miedolla lämmöllä n. 2 minuutin ajan.
Huuhdo purjot huolellisesti ja siivuta valkoiset osat ohuiksi siivuiksi ja lisää kattilaan (säästä vihreät osat, niitä voi hyödyntää ruuanlaitossa myöhemmin!). Anna taas hautua miedolla lämmöllä n. 3–4 minuuttia.
Huuhdo ja kuori mustajuuret, varmista ettei niihin jää hiekkaa. Pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko myös perunat. Lisää kattilaan sipuleiden kanssa. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
Lisää kattilaan litra vettä ja viini. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuutin ajan, tai kunnes perunat ja mustajuuret ovat pehmenneet. Kaada vihannekset ja liemi blenderiin(tai käytä sauvasekoitinta) ja soseuta kunnes keitto on silkkisen sileää. Lisää kerma ja pyöräytä vielä nopeasti blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä ripaus suolaa.