Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Laroche Petit Chablis L

Valkoviinit Ranska
Aperitiivi Aperitiivi Aperitiivi
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
Laadukas Chablis aperitiiviksi tai meren antimien ja vaaleiden kalaruokien seuralaiseksi.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Runsas ja hedelmäinen
Maku
Maku on kuiva ja raikas, kukkainen ja sopivan hapokas. Mausta on aistittavissa limettiä, viheromenaa, yrttisyyttä sekä mineraalisuutta.
Menestys & Maine
'Laadukas ja hyvin tehty viini. Kevyehkö kuiva viini on aromeiltaan neutraali, sitrusmainen ja pirteän hapokas - monikäyttöinen äyriäisviini.' - Viinistä Viiniin 2017 -opas
Domaine Larochen palkittiin vuoden 2014 parhaana ranskalaisena viinintuottajana. - International Wine and Spirit Competition, IWSC
Tarina
Chablis-alueen viininviljelysten alla lepää harvinaislaatuinen Kimmeridge-maaperä. Savi- ja kalkkikivikerrostumiin on sekoittunut miljoonia vuosia sitten fossiloitunutta meren eliöstöä ja osterinkuoria. Tämä maaperä tuottaa maailman hienointa valkoviiniä.Laroche -viinitalo on perustettu Chablis’n kylän sydämessä sijaitsevan l’Obédiencerie nimisen luostarin paikalle, jonka munkit valmistivat viiniä jo 900-luvulla.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Chardonnay 100 %
Sokeripitoisuus
4.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
12.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekorkki
Tuottaja

Laroche

Chablis’n kylä ympäristöineen idyllisessä Keski-Ranskassa on chardonnay-valkoviinien luvattu maa. Larochen perinteikäs viinitalo on ollut seudun viinintuotannon merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
AC Petit Chablis
Altian tuotenumero
1003046
Alkon tuotenumero
007496

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Laroche

Chablis’n kylä ympäristöineen idyllisessä Keski-Ranskassa on chardonnay-valkoviinien luvattu maa. Larochen perinteikäs viinitalo on ollut seudun viinintuotannon merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien.