Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä
"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Katso resepti »Graavattu eli suolalla raakakypsytetty kala sopii niin talven kuin kesän ruokapöytään. Lisämakua graavisiika saa roseepippureista ja tillistä. Nauti hienostuneen hapokkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa graavisiian myös hyvissä ajoin ja pakastaa. Mausta kala ohjeen mukaan ja laita pakastimeen. Ota kala sulamaan jääkaappiin kaksi vuorokautta ennen sen tarjoamista. Kala graavautuu sulaessaan.
2 (noin 600 g) siikafileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1 tl roseepippuria
tilliä
Poista tarvittaessa fileistä ruodot ja kuivaa fileet talouspaperilla. Ripottele suola, sokeri ja pippurit fileille.
Aseta fileet vastakkain ja kääri leivinpaperin avulla napakaksi paketiksi. Sujauta paketti muovipussiin ja laita jääkaappiin graavautumaan. Graavisiika on valmista 1–2 vuorokauden kuluttua.
Poista tillinoksat ja leikka fileet fileerausveitsellä siivuiksi.
"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Katso resepti »Klassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!
Lue lisää »Savustuspöntössä kala saa miellyttävän savun maun ja tuoksun sekä kauniit värit. Voimakas savuaromi vaatii myös viiniltä luonnetta. Katso kalamestarin vinkit savustamiseen sekä sommelierin vinkit viinivalintaan.
Lue lisää »