Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.

Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

1 h 0 min

Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahan

Putsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.

Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.

Resepti

Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.

Lohi-mäti-leivät + viinisuositusLohi-mäti-leivät

Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.

Katso resepti
Lohi-sitrusleipäset ja FresitaLohi-sitrusleipäset

Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.

Katso resepti
Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositusSkagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
Poromoussea ja saaristolaisleipääPoromoussea ja saaristolaisleipää

Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.

Katso resepti