Resepti
Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
1 h 0 min
100 g lohta
50 g sokeria
50 g suolaa
1 dl kermaa
1 tl piparjuurta
1 nuppu kukkakaalia
Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.
Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.
Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.
Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.
1 puntti tilliä
1 kpl keltuainen
Dijon sinappia
suolaa
1 dl rypsiöljyä
Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Putsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.
Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »