Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.

Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä
Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

AINEKSET

AINEKSET

  • 100 g lohta

  • 50 g sokeria

  • 50 g suolaa

  • 1 dl kermaa

  • 1 tl piparjuurta

  • 1 nuppu kukkakaalia

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.

    2. Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.

    3. Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.

    4. Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.

MAJONEESI

AINEKSET

  • 1 puntti tilliä

  • 1 kpl keltuainen

  • Dijon sinappia

  • suolaa

  • 1 dl rypsiöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.

Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahan

Putsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.

Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.

Resepti

Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.