Peuranpaisti punaviinikastikkeella
Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
100 g pororouhetta
suolaa
mustapippuria
1 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl kurkkupikkelssiä
Sekoita moussen ainekset tehosekoittimessa tahnaksi.
Lusikoi täyte pursotinpussiin.
Leikkaa saaristolaisleivästä pieniä pyöreitä tai neliöitä paloja ja pursota täytettä leiville.
puolukoita tai karpaloita
timjamia
Koristele karpaloilla tai puolukoilla sekä timjamilla.
Tarjoile punaviinin, laadukkaan cavan tai glögin kanssa.
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon murennettu hiiva ja suola.
Sekoita joukkoon siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1 1/2 tuntia liinan alla.
Voitele kaksi kahden litran vetoista, pitkänmallista ja korkeareunaista leipä- tai kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin.
Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 2 tuntia. Lämpoä voi vähentää puolivälissä 150-160 asteeseen, jos pinta tummuu liikaa (tai laittaa folion päälle)
Anna leipien jäähtyä vuoissaan ennen kumoamista.
Voit valmistaa leivät jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät parisen viikkoa jääkaapissa.
Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Katso resepti »Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!
Katso resepti »Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
Katso resepti »