Poromoussea ja saaristolaisleipää

Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.

Poromoussea ja saaristolaisleipää

8+ HLÖ

0 h 15 min

Vinkki!

Voit valmistaa leivät jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät parisen viikkoa jääkaapissa.

Peuranpaisti punaviinikastikkeella + viinisuositusPeuranpaisti punaviinikastikkeella

Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.

Katso resepti
Näin valitset riistaruoan ja sille viininPoron sisäpaistia & paistettua puikulaa

Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.

Katso resepti
Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositusSkagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
Mätimousse + viinisuositusMätimousse

Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.

Katso resepti