Viinimaa yleinenmitali pokaali
Paikallinen Ekosertifiointi
Leyda Las Brisas Pinot Noir

Leyda Las Brisas Pinot Noir


Marjaisa & Raikas

Label: Rasvainen kalaLabel: PorsasLabel: SeurustelujuomaLabel: Miedot juustotLabel: Sienet

16,49 €

Löydä Alkosta

Tyylikkään monivivahteinen, kypsän marjainen ja hennon yrttinen Pinot Noir -punaviini. Saatavana loppuvuoden hienossa lahjapakkauksessa.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Hedelmäinen, paahteinen ja runsas tuoksu, jossa mm. kirsikkaa ja kuivattuja hedelmiä.

Maku

Viinilehden arvio: Tyylikkään monivivahteinen, kypsiä punaisia marjoja, kuten kirsikkaa, mansikkaa ja punaherukkaa aromeiltaan muistuttava, hennon yrttinenkin tuoksu. Keskitäyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun marjaiset aromit. Viinissä on lisäksi hyvin kypsiä metsän aluskasvillisuutta ja punaisia marjoja. Viiniä ryhdittää eloisa hapokkuus, joka kannattelee kokonaisuutta pitkään, kevyesti suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan jälkimakuun.

Tarina

Leydan laaksosta kotoisin olevat Leyda-viinit ovat suosittuja chileläisiä viileän ilmaston viinejä. Las Brisas tarkoittaa merituulia. Vain 12 kilometrin päässä merestä sijaitsevan tarhan ilmaston on viileä ja se tuottaa rypäleitä, joissa aromikkuus ja hapokkuus säilyvät kasvukauden aikana hyvin. Viini on käynyt terästankeissa ja sitä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa 10 kuukautta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Chile - Leyda Valley - Leyda Valley

Sokeripitoisuus

1,7 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Tuotenumero

1023038Vuoden punaviini 2018.

- Viinilehti


5 tähteä, "Kokonaisuus on herkullisen hedelmäinen ja nostaa veden kielelle. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on intensiivinen."

- Viinistä viiniin 2017


92 points

- James Suckling


One of the TOP 50 World Wine Brands 2013-2014-2015-2016

- Drinks International


Viña Leyda's winemaker Viviana Navarrete among 10 leading women in the wine industry.

- WineEnthusiast 3/2018


****: 'Nuorekas marjaisa tuoksu jossa on vadelmaa, kypsää karpaloa, punaista kirsikkaa ja hennon mausteisia piirteitä. Keskitäyteläinen, varsin ilmava maku seuraa tiiviisti tuoksua. Notkea tanniinisuus ja eloisa marjainen hapokkuus tekevät mausta pirteän. Kokonaisuus jättää mausteisen, hennon paahteisen, kypsän marjaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.'

- Viinilehti 2023

Katso ohjeita