Vuoden punaviini 2018.
- Viinilehti
Viinilehti on antanut parhaimman arvionsa, eli 5 tähteä ja LÖYTÖ-merkinnän tälle upealle viinille. Tyylikkään monivivahteinen, kypsän marjainen ja hennon yrttinen viini.
Tuoteryhmä | Punaviinit |
Täyteläisyys | Keskitäyteläinen |
Alkoholipitoisuus | 13 % |
Alkon tuotenumero | 475537 |
Tilavuus | 0,75 l |
Tuotemerkki | VSPT |
Suljenta | Metallinen kierrekorkki |
Alue | Chile - Leyda Valley - Leyda Valley |
Sokeripitoisuus | 1,7 g/litra |
Rypäleet | Pinot Noir |
Tuotenumero | 1023038 |
Vuoden punaviini 2018.
- Viinilehti
5 tähteä, "Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasävytteinen, muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaankin tiivis ja intensiivinen. Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma. Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs."
- Viinistä viiniin 2018
5 tähteä, "Kokonaisuus on herkullisen hedelmäinen ja nostaa veden kielelle. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on intensiivinen."
- Viinistä viiniin 2017
92 points
- James Suckling
One of the TOP 50 World Wine Brands 2013-2014-2015-2016
- Drinks International
Viña Leyda's winemaker Viviana Navarrete among 10 leading women in the wine industry.
- WineEnthusiast 3/2018
*****: 'Punasävytteinen tuoksu on kypsän marjainen, muistuttaen muun muassa kirsikoita ja vadelmia. Tuoksussa on myös hillomaisia piirteitä. Kevyehkö maku on sekin punasävytteinen ja seuraa aromeiltaan kirsikkaista tuoksua. Viini on nuorekas ja eloisa, nostaen herkullisesti veden kielelle. Maku on kevyestä marjaisuudestaan huolimatta myös tiivis ja varsin syvä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, herkullisen monivivahteisen ja pitkän jälkivaikutelman.'
- Viinilehti 2019
Kokeile herkullista lasagnea, jossa yhdistyvät paistetut kasvikset, maukas Taleggio-juusto sekä perinteinen lasagne!
Katso resepti »Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
Katso resepti »