Vuoden punaviini 2018.
- Viinilehti
Marjaisa & Raikas
Tyylikkään monivivahteinen, kypsän marjainen ja hennon yrttinen Pinot Noir -punaviini. Saatavana loppuvuoden hienossa lahjapakkauksessa.
Tuoteryhmä | Punaviinit |
Täyteläisyys | Keskitäyteläinen |
Alkoholipitoisuus | 13 % |
Tilavuus | 0,75 l |
Tuotemerkki | VSPT |
Suljenta | Metallinen kierrekorkki |
Alue | Chile - Leyda Valley - Leyda Valley |
Sokeripitoisuus | 1,7 g/litra |
Rypäleet | Pinot Noir |
Tuotenumero | 1023038 |
Vuoden punaviini 2018.
- Viinilehti
5 tähteä, "Kokonaisuus on herkullisen hedelmäinen ja nostaa veden kielelle. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on intensiivinen."
- Viinistä viiniin 2017
92 points
- James Suckling
One of the TOP 50 World Wine Brands 2013-2014-2015-2016
- Drinks International
Viña Leyda's winemaker Viviana Navarrete among 10 leading women in the wine industry.
- WineEnthusiast 3/2018
****: 'Nuorekas marjaisa tuoksu jossa on vadelmaa, kypsää karpaloa, punaista kirsikkaa ja hennon mausteisia piirteitä. Keskitäyteläinen, varsin ilmava maku seuraa tiiviisti tuoksua. Notkea tanniinisuus ja eloisa marjainen hapokkuus tekevät mausta pirteän. Kokonaisuus jättää mausteisen, hennon paahteisen, kypsän marjaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.'
- Viinilehti 2023
Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Herkullista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa. Täydellinen tuhti salaatti!
Katso resepti »Ihastu kotimaiseen maissiin Meri-Tuuli Väntsin ohjeella ja nauti raikkaan Leyda-viinin kanssa.
Katso resepti »Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
Katso resepti »