Tämä joulukinkulle sopiva itse tehty sinappi saa yrttistä makua timjamista.
100 g sinappijauhetta (Colman's)
2 ½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 kananmuna
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl timjamin lehtiä
Mittaa kaikki kuivat aineet kattilaan ja sekoita.
Lisää kerma ja etikka sekä kevyesti vispattu kananmuna.
Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi, lisää 1 rkl timjamin lehtiä.
Kuumenna kattilaa liedellä keskilämmöllä, kunnes sinappi pulpahtaa.
Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä, kunnes sinappi on tasaista.
Siivilöi sinappi ja lisää 1 rkl timjamin lehtiä siivilöityyn sinappiin.
Nostele sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti kirsikat ja punaviinin joulun juustolautaselle sopivaksi hillokkeeksi.
Katso reseptiJoulun helppo alkuruoka valmistetaan suoraan kauniisiin annosmaljoihin ja nautitaan raikkaan valkoviinin tai kuohuviinin kanssa.
Katso reseptiViiniraati maisteli loppuvuoden juhlakauteen sopivia viinejä. Kurkkaa raadin arvioinnit ja joulupöydän ruokavinkit!
Lue lisää