Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan, poista halutessasi nahka. Kuivaa hyvin kalan pinta ja nahka.
Kaada laakeaan paistokasariin tai kattilaan öljy ja kuumenna se 160 asteiseksi. Nosta kalat varovasti öljyyn ja paista 2-3 minuuttia puoleltaan, riippuen kalan koosta. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Mikäli poistit nahan, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja friteeraa rapeaksi öljyssä.
Revi lehdet irti lehtiruodista pieniksi paloiksi. Levitä kaalipalat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle vähän öljyä.
Paista lehtikaaleja uunissa 120 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapsakoita. Ripottele pinnalle suolaa.
Kuori perunat ja paloittele ne. Keitä kypsäksi vedessä ja valuta pehmenneet perunat. Soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella.
Hienonna ruohosipuli ja kevätsipulit. Kuumenna kerma ja keitä siinä ½ minuutin ajan sipulisilppua. Soseuta seos ja sekoita perunasoseen joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Muotoile halutessasi soseesta pyöryköitä kahden lusikan avulla.
Tämä raikas ja lämmin salaatti on täynnä makua. Nauti Chardonnay-valkoviinin kanssa!
Katso reseptiSavustuspöntössä kala saa miellyttävän savun maun ja tuoksun sekä kauniit värit. Voimakas savuaromi vaatii myös viiniltä luonnetta. Katso kalamestarin vinkit savustamiseen sekä sommelierin vinkit viinivalintaan.
Lue lisääGrillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Katso resepti