Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi
Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Uppopaistettu lohi
AINEKSET
600 g lohta
½ l rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan, poista halutessasi nahka. Kuivaa hyvin kalan pinta ja nahka.
Kaada laakeaan paistokasariin tai kattilaan öljy ja kuumenna se 160 asteiseksi. Nosta kalat varovasti öljyyn ja paista 2-3 minuuttia puoleltaan, riippuen kalan koosta. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Mikäli poistit nahan, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja friteeraa rapeaksi öljyssä.
Lehtikaalisipsit
AINEKSET
4-5 lehteä lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
VALMISTUSOHJEET
Revi lehdet irti lehtiruodista pieniksi paloiksi. Levitä kaalipalat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle vähän öljyä.
Paista lehtikaaleja uunissa 120 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapsakoita. Ripottele pinnalle suolaa.
Ruohosipuli-perunamuusi
AINEKSET
700 g jauhoisia perunoita
1 ruukku ruohosipulia
3 kevätsipulin vihreitä osia
1 dl kermaa
suolaa
VALMISTUSOHJEET
Kuori perunat ja paloittele ne. Keitä kypsäksi vedessä ja valuta pehmenneet perunat. Soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella.
Hienonna ruohosipuli ja kevätsipulit. Kuumenna kerma ja keitä siinä ½ minuutin ajan sipulisilppua. Soseuta seos ja sekoita perunasoseen joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Muotoile halutessasi soseesta pyöryköitä kahden lusikan avulla.