Pad Thai
Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso resepti »Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
4 lohimedaljonkia
1 punainen chili
2 limetin mehu
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 tl Tikka-currytahnaa
1 dl oliiviöljyä
Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohimedaljonkien päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.
Pane jokainen medaljonki oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Voit kypsentää sen myös uunissa.
Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.
2 syöntikypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
1 syöntikypsä mango
1 kevätsipuli tai 1 varhaissipulin varsi
1 dl silputtua, tuoretta korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta
Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista.
Silppua sipuli ja korianteri, sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella. Tarjoile parin tunnin sisällä.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso resepti »Argentiinan ”kansalliskastikkeella” chimichurrilla on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurri-reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso ohje!
Katso resepti »"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »