Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa
Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Lohi ja marinadi
AINEKSET
4 lohimedaljonkia
1 punainen chili
2 limetin mehu
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 tl Tikka-currytahnaa
1 dl oliiviöljyä
VALMISTUSOHJEET
Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohimedaljonkien päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.
Pane jokainen medaljonki oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Voit kypsentää sen myös uunissa.
Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.
Avokado-mangosalsa
AINEKSET
2 syöntikypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
1 syöntikypsä mango
1 kevätsipuli tai 1 varhaissipulin varsi
1 dl silputtua, tuoretta korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta
VALMISTUSOHJEET
Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista.
Silppua sipuli ja korianteri, sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella. Tarjoile parin tunnin sisällä.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen