Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa

Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.

Grillattu lohi
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lohi ja marinadi

AINEKSET

  • 4 lohimedaljonkia

  • 1 punainen chili

  • 2 limetin mehu

  • 1 tl sormisuolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 1 tl Tikka-currytahnaa

  • 1 dl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohimedaljonkien päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.

    2. Pane jokainen medaljonki oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Voit kypsentää sen myös uunissa.

    3. Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.

Avokado-mangosalsa

AINEKSET

  • 2 syöntikypsää avokadoa

  • ½ sitruunan mehu

  • 1 syöntikypsä mango

  • 1 kevätsipuli tai 1 varhaissipulin varsi

  • 1 dl silputtua, tuoretta korianteria

  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista.

    2. Silppua sipuli ja korianteri, sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella. Tarjoile parin tunnin sisällä.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen