Pad Thai
Thaimaalainen klassikkoannos valmistuu helposti myös kotona! Pad Thain proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
AINEKSET
180 g riisinuudeleita
3 rkl soijakastiketta
2 limeä
2 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 dl vettä
500 g kanaa/tofua/katkarapuja
öljyä paistamiseen
2 kananmunaa
300 g suippokaalia
kevätsipulia
150 g ituja
1 dl maapähkinöitä
chilihiutaleita
VALMISTUSOHJEET
Hauduta nuudeleita kiehautetussa kädenlämpöisessä vedessä noin 30 minuuttia.
Purista yhden limen mehu ja sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset eli lime, soija, sokeri, kala- ja osterikastike ja vesi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Kypsennä proteiini paistinpannulla. Siirrä kypsät palat pannulla sivuun ja lisää kananmunat. Paista niitä sekoittaen ja sekoita lopuksi proteiinipalojen kanssa. Laita sivuun.
Silppua kaali ja kevätsipuli. Pese idut. Paista nopeasti pannulla ja laita sivuun. Säästä jonkun verran kevätsipulia koristelua varten.
Siivilöi nuudeleista vesi ja lisää pannulle proteiinin kanssa. Lisää kastike ja kuumenna.
Lisää kasvikset ja maista. Lisää maun mukaan osterikastiketta, kalakastiketta ja sokeria, jos kastike kaipaa lisää makua.
Laita kulhoihin ja ripottele päälle karkeasti pilkottuja maapähkinöitä, chilihiutaleita ja kevätsipulia. Purista päälle limen mehua.