Pähkinäisen kermainen tofu satay
Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Pad thai on thaimaalainen ruoka ja yksi maan kansallisruoista. Paistettujen riisinuudelien lisäksi annos sisältää esimerkiksi tofua ja kasviksia. Raaka-aineet voivat vaihdella eri puolilla Thaimaata. Pad thai on suosittu katuruoka Thaimaassa, mutta se on helppo valmistaa myös kotikeittiössä ja varioida raaka-aineita oman mieltymyksen mukaan. Pad thai kastike on helppo valmistaa itse ja pitää sisällään mm. soija- ja kalakastiketta.
180 g riisinuudeleita
3 rkl soijakastiketta
2 limeä
2 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 dl vettä
500 g kanaa/tofua/katkarapuja
öljyä paistamiseen
2 kananmunaa
300 g suippokaalia
kevätsipulia
150 g ituja
1 dl maapähkinöitä
chilihiutaleita
Hauduta nuudeleita kiehautetussa kädenlämpöisessä vedessä noin 30 minuuttia.
Purista yhden limen mehu ja sekoita keskenään kaikki Pad thai kastike ainekset eli lime, soija, sokeri, kala- ja osterikastike ja vesi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Kypsennä proteiini paistinpannulla. Siirrä kypsät palat pannulla sivuun ja lisää kananmunat. Paista niitä sekoittaen ja sekoita lopuksi proteiinipalojen kanssa. Laita sivuun.
Silppua kaali ja kevätsipuli. Pese idut. Paista nopeasti pannulla ja laita sivuun. Säästä jonkun verran kevätsipulia koristelua varten.
Siivilöi nuudeleista vesi ja lisää pannulle proteiinin kanssa. Lisää kastike ja kuumenna.
Lisää kasvikset ja maista. Lisää maun mukaan osterikastiketta, kalakastiketta ja sokeria, jos kastike kaipaa lisää makua.
Laita kulhoihin ja ripottele päälle karkeasti pilkottuja maapähkinöitä, chilihiutaleita ja kevätsipulia. Purista päälle limen mehua.
Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
Katso resepti »Tomaattipohjaista tofu-kasviskastiketta täydentää keskitäyteläisen ranskalaispunaviinin hyvä hapokkuus. Myös punaviini toimii tofuruoan kanssa, kunhan viini ei ole liian voimakas.
Katso resepti »Bento box on japanilainen huolella koottu lounasrasia hyvistä raaka-aineista kaunista ulkonäköä unohtamatta. Ihastu MasterChef Suomi 2023 -voittaja Kristiina Ponsimon suunnittelemaan ohjeeseen Kungfu Girl -viinille!
Katso resepti »