Pad Thai

Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.

logo

4

logo

0 h 45 min

Pad thai on thaimaalainen ruoka ja yksi maan kansallisruoista. Paistettujen riisinuudelien lisäksi annos sisältää esimerkiksi tofua ja kasviksia. Raaka-aineet voivat vaihdella eri puolilla Thaimaata. Pad thai on suosittu katuruoka Thaimaassa, mutta se on helppo valmistaa myös kotikeittiössä ja varioida raaka-aineita oman mieltymyksen mukaan. Pad thai kastike on helppo valmistaa itse ja pitää sisällään mm. soija- ja kalakastiketta.

AINEKSET

  • 180 g riisinuudeleita

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 2 limeä

  • 2 rkl ruokokidesokeria

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 2 rkl osterikastiketta

  • 1 dl vettä

  • 500 g kanaa/tofua/katkarapuja

  • öljyä paistamiseen

  • 2 kananmunaa

  • 300 g suippokaalia

  • kevätsipulia

  • 150 g ituja

  • 1 dl maapähkinöitä

  • chilihiutaleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Hauduta nuudeleita kiehautetussa kädenlämpöisessä vedessä noin 30 minuuttia.

    2. Purista yhden limen mehu ja sekoita keskenään kaikki Pad thai kastike ainekset eli lime, soija, sokeri, kala- ja osterikastike ja vesi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.

    3. Kypsennä proteiini paistinpannulla. Siirrä kypsät palat pannulla sivuun ja lisää kananmunat. Paista niitä sekoittaen ja sekoita lopuksi proteiinipalojen kanssa. Laita sivuun.

    4. Silppua kaali ja kevätsipuli. Pese idut. Paista nopeasti pannulla ja laita sivuun. Säästä jonkun verran kevätsipulia koristelua varten.

    5. Siivilöi nuudeleista vesi ja lisää pannulle proteiinin kanssa. Lisää kastike ja kuumenna. 

    6. Lisää kasvikset ja maista. Lisää maun mukaan osterikastiketta, kalakastiketta ja sokeria, jos kastike kaipaa lisää makua.

    7. Laita kulhoihin ja ripottele päälle karkeasti pilkottuja maapähkinöitä, chilihiutaleita ja kevätsipulia. Purista päälle limen mehua.